Fogalma sem volt az Amishokról, de tudta, hogy kell vasárnaponként popcornot készíteni.
Az Amishokról sem hallott, pattogatott kukoricának hívta, és a vasárnapok fénypontja volt. Nem üstben készítettük, hanem hatalmas szitában, a tűz felett ráztuk, egészen, ameddig kipattogzott mindegyik. Most is érzem az illatát és azt a hangulatát, ami belengte ezt az egész pattogatott kukorica készítést. Sajnos akkor még híre hamva sem volt az okostelefonnak, pedig most milyen értékes videó lenne belőle.
Hasonló technikával készít karamellizált popcornot ez az Amish pár is. A férfi olajat forrósít egy üstben, majd hozzáadja a kukoricát, amit folyamatosan keverget, hogy ne kapjon oda. Majd amikor kezdenek az első kukoricák kipattogni hozzáaja a cukrot és addig keveri, míg az el nem kezd karamellizálodni, ekkor már le kell fedni a bográcsot, mert a kukoricák erőteljesen pattognak.
A végeredmény egy igencsak finom, és egészséged pattogatott kukorica.