KezdőlapHobbyÍgy készíts szép kosarat kiolvasott újságból! - VIDEÓ

Így készíts szép kosarat kiolvasott újságból! – VIDEÓ

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mit csinálunk az újsággal, miután elolvastuk? Legjobb esetben a szelektív kukában végzi, vagy ablakot törlünk vele. A rendszeres újságelőfizetők- és olvasók lakásában pedig már egész kollekcióra való példány található. Ha nem akarjuk kidobni, hasznosítsuk újra, mutatós és praktikus kosár készülhet újságpapírból.

ujsag-kosar

Ha van egy kis kézügyességünk, néhány újságunk, ragasztónk és egy bambuszpálcánk, könnyen elkészíthetjük ezt a praktikus darabot. Különleges dekorációs példányokat készíthetünk a papír újrahasznosításából, lepjük meg szeretteinket egy kis kreatív ajándékkal.

Hozzávalók: újságpapír, erős papírragasztó, bambuszpálca, két kerek kartonlap (a söralátét is megteszi), ruhacsipesz

Elkészítés: A lényeg, hogy minél több rudat készítsünk az újságokból. Előre is gyárthatunk a szabad estéinken. Vágjunk ketté egy újságlapot, majd az egyik sarkától kezdve tekerjük jó szorosan a bambuszpálcára. Mikor a végéhez közeledünk, kenjük be ragasztóval, majd húzzuk ki a szerkezetet tartó bambuszbotot.

Vegyük a kör alakú kartonlapot, majd ragasszunk rá kb. kilenc újságpálcát. Az egész kartont jól ragasztózzuk be, majd nyomjuk rá a másik kartont is. Ez fogja képezni a kosár alját, ezért fontos, hogy jó erős legyen. Tehetünk rá egy nehezéket is, amíg megszárad. Majd kezdődhet a fonás. Ragasszunk oda, és csíptetővel szorítsunk rá egy új újságcsíkot az egyik szárhoz, ezzel fogjuk kezdeni a szerkezet felépítését.

Amikor elfogy az éppen használt újságbot, mindig egy újat illesztünk bele. Addig szőjük, míg elérjük a kívánt méretet, majd a kezdő szál végeit ragasszuk hozzá a kosárbelső felső részéhez. Ha úgy tartja kedvünk, végül meg is festhetjük.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet