Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Minden háziasszony tudja, hogy amikor vendégei érkeznek, azután, hogy előzőleg alaposan kitakarított, elkészítette a lehető legínycsiklandóbb ételeket, és kiválasztotta a megfelelő italokat, a nap végén kezdheti elölről a munkát: ki kell takarítania a vendégek után, és el kell mosnia a rengeteg tányért és poharat.

A poharak tisztítására pedig különös figyelmet kell fordítani, hiszen az üveg meglehetősen kényes anyag, amin még a legkisebb ujjlenyomatok is ott maradnak.

A mosogatógép természetesen lényegesen megkönnyíti a munkát, de most azoknak is adunk néhány értékes tanácsot, akik nem rendelkeznek ezzel a háztartási géppel.

Az üvegpoharakat langyos vízzel kell elmosni.

Emellett az üvegpoharak elmosásához mindig puha szivacsot vagy konyharuhát használj. Soha ne használj durva mosogatókefét, nehogy megkarcolódjon az üveg.

Ne használj túl sok mosogatószert.

Ennek oka, hogy a túl sok mosogatószer megnehezíti az öblítést. Márpedig semmi értelme megnehezíteni a saját munkánkat.

A gőz okozta foltok elkerülése érdekében a legjobb, ha a poharakat nem a szájukkal lefelé szárítod. Igen, tudjuk, hogy ez már megszokás, de a legjobb mégis az, ha egy puha, lehetőleg pamutból készült ronggyal, eltörölgeted a poharakat, miután kimostad és kiöblítetted azokat. Ezután az esetleges ujjlenyomatokat is letörölheted egy papírszalvétával.

Még egy fontos szempont: a poharakat mindig hideg vízzel öblögesd.

Ezenkívül jó, ha a poharakat mindig a szekrényben tartod. De még ennél is jobb, ha egy dobozban tartod azokat, még akkor is, ha a szekrényben nagyjából védve vannak a portól.

Ha nem mostad el azonnal azokat a poharakat, amikből vörösbort, esetleg valamilyen más, színes italt fogyasztottak a vendégek, megtörténhet, hogy a rászáradt foltokat nehezebben tudod eltávolítani. Ebben az esetben használj egy kevés citromsavat. Hidd el, csodákra képes!

Az üvegeken, poharakon keletkező vízkőlerakódások könnyen eltávolíthatók egy kis almaecettel vagy egy kevés, vízben oldott ammóniával.

A mintás kristálypoharakat mosás előtt citromsavas vagy almaecetes vízbe kell áztatni 10-20 percig, így sokkal könnyebben megtisztíthatók a lerakódásoktól.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!