Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Így őrizd meg a meleget a lakásodban, mikor odakint tombolnak a mínuszok!

Így őrizd meg a meleget a lakásodban, amikor odakint tombolnak a mínuszok!

A következő tanácsok egyre aktuálisabbak, hiszen ahogy haladunk a tél felé, odakint a hőmérsékleti értékek is egyre alacsonyabbak lesznek. És ezzel kezdetét veszi a fűtésszezon, ami nem olcsó mulatság.

Ahhoz, hogy minél kisebb legyen a fűtésszámlád, olvasd el az alábbi 4 tanácsot, ami segít abban, hogy több ideig bent maradjon a meleg a lakásodban.

1. Használj sötétítőket

Akár 1-2 fok is megőrizhetsz a benti melegből, ha éjszakánkét besötétíted a szobákat, hiszen a textilanyag jól szigetel, megakadályozva, hogy az ablakok felől beáramló hideg levegő gyorsan szétterjedjen. Természetesen, ha a napsugarak sütik az ablakodat, akkor ne húzd be a sötétítőt!

2. Alakítsd át a lakásodat

A fűtőtesteket nem szabad nagy bútorokkal eltakarni, hanem szabadon kell hagyni, hogy a kiáramló hő minél nagyobb területen és minél gyorsabban szétáramolhasson.

3. A szőnyegekről ne feledkezz meg

Ha minőségi, vastag, természetes anyagból készült szőnyegekkel borítod be a lakásodat, akkor azzal remek szigetelést biztosítasz, így tartva bent jó pár fok meleget.

4. Éjszaka húzd le a fűtést

Ha szeretnél spórolni és jobban aludni, akkor éjszakára nem kell 18-19 foknál melegebbre kifűteni a lakást.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!