Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Minden lakásnak van egy jellegzetes illata, vagy szaga. Amint belépünk egyből ezzel szembesülünk, van, ahol friss, kellemes illat fogad, de sajnos olyan is előfordul, hogy legszívesebben már a küszöbről visszafordulnánk. Mit tehetünk, hogy ne legyen kelletlen szag a lakásunkban?

Így szabadulhatunk meg könnyen a lakásban terjedő kellemetlen szagoktól!

Íme, néhány praktika, mely segítségével könnyen megszabadulhatunk a kellemetlen szagoktól.

1. Frissesség illata

– egy vattakorongra csepegtessünk pár csepp levendula illóolajat, és helyezzük a porszívóba arra a részre, ahol a levegőt fújja ki a készülék. Így a porszívózás során kellemes levendulaillat lesz a lakásban. A levendulaolajat nyugodtan helyettesíthetjük a kedvenc illóolajunkkal.

2. Tiszta, és illatos hűtőszekrény

– egy porózus kőre, vagy egy darab tiszta gézre csepegtessünk levendula és citrom illóolajat, majd ezt tegyük be a hűtőpolcra. Egy bizonyos idő után cseppentsünk még egy keveset az olajból.

3. A szemétszag ellen

– a szemeteskosarat mindig mossuk ki, és ne hagyjuk, hogy beleszáradjanak a kifolyt maradékok. Miután megszáradt, egy vattadarabra cseppentsünk egy-egy csepp levendula-, vagy citrom illóolajat, és helyezzük a szemétkosár aljába.

4. A mikrohullámsütő tisztaságáért

– egy kis tálka vízbe cseppentsünk három csepp citrom vagy menta illóolajat, majd három percig tegyük be a mikroba.

5. Hogy kellemes illat legyen a fürdőszobában

– a fürdőszobai polcon helyezzünk el 2-3 kisebb porózus követ, és csepegtessünk rájuk pár csepp levendula illóolajat. Hetente frissítsük fel a köveket, cseppentsünk újra illóolajat rájuk.

6. Az illatos ágyneműkért

– a ruhaszárító gépbe tegyünk egy kisebb száraz törölközőt, melyre előzőleg cseppentsünk 6-8 cseppet a kedvenc illóolajunkból

– vagy a vasaló vizes tartályába tegyünk 3-4 csepp illóolajat

7. Általános illatosító

– egy liter ecethez adjunk 30 csepp levendula, és/vagy teafa illóolajat. Töltsük egy szórófejes flakonba, és használjuk általános tisztítószerként.

8. Lakásillatosító

– néhány csepp illóolajat adjunk hozzá, egy fél liter vízhez, és ezzel spricceljük be időközönként a lakást. Kellemes illat fog terjengeni a levegőben. Ezzel a keverékkel megszabadulhatunk a cigaretta-, és az égett olajszagtól is.

9. Csótányok ellen

– a mérgező anyagokat tartalmazó rovarirtó szerek helyett használjunk illóolajat. Cseppentsünk a sarkakba levendula, cédrus, vagy eukaliptusz illóolajat. Vagy forraljunk egy lábasban egy kevés vizet, keverjünk el benne néhány csepp illóolajat, és hagyjuk, hogy átjárja a lakást, a jellegzetes illat.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!