KezdőlapHobbyÍgy szabadulj meg a penésztől

Így szabadulj meg a penésztől

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Felettébb kellemetlen tud lenni, az, ha az ember otthona penészedésnek indul. A betolakodó elleni küzdelem pedig kellemetlenebb, mint gondolnánk. Azt, hogy nem szellőzik jól és párás a lakás sejtettük, de hogy az ágy alatt már penészfolt is rejtőzik, az igencsak rosszul esett. Így hát gyorsan, a legrövidebb idő alatt és eredményesen kell szembeszállnunk a penésszel. Kezdődik a harc!

Néhány bevetésre kész (lehetőleg vegyszermentes) praktikát összeírtunk, íme:

tisztitasSütőpor

Nem csak arra jó, hogy a sütemények szép nagyok legyenek, hanem a penész elleni elszíneződések eltávolítására is alkalmazhatjuk. Dörzsöljük át vele a kritikus helyen a falat. Csodákra képes, azt mondják, akik próbálták. Nem csak penészes falra, hanem penészes ruhák tisztítására is használhatjuk: dörzsöljük át, nedves, sütőporos ronggyal a penészes foltokat. A párás levegőjű helyiségekbe helyezzünk el egy tálkába sütőport, és az majd magába fogja szívni a penészedést okozó párát.

Citromlé és só

Citromlé és só keverékével eltüntethetjük a ruhákon éktelenkedő penészfoltokat. Dörzsöljük le és hagyjuk megszáradni, ha elsőre nem tűnik el, dörzsöljük át többször.

Ecet

A fürdőszoba faláról, csempéről, csapokról jól eltávolíthatjuk a már kialakult penészt ecet segítségével. Töltsük az ecetet szórófejes flakonba, majd permetezzük be vele a kritikus felületet, hagyjuk hatni 15-20 percig és töröljük le. Egy csapásra a keletkezett vízkövet is eltávolíthatjuk.

Szódabikarbóna

Az örök kedvenc ezerféle dologra jó, így a penész elleni harcba is bevethetjük. Tegyünk a nedves levegőjű légterekbe egy pohárkába kevés szódabikarbónát, mivel ez jól magába szívja a nedvességet. Cseppentsünk egy kevés levendulás illóolajat, így olyan lesz, mintha a boltban vásároltunk volna párátalanítót, csak egészségesebb. A már kialakult penészes felületeket szintén áttörölhetjük szódabikarbóna és víz keverékéből készített sűrű masszával.
Nektek milyen titkos fegyveretek van penész ellen?

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet