KezdőlapHobbyÍgy szaporítsd sikeresen az orchideákat. Ezzel a módszerrel egész évben virágozni fognak

Így szaporítsd sikeresen az orchideákat. Ezzel a módszerrel egész évben virágozni fognak

-

Szeretnéd, ha az ablakod mindig tele lenne virágokkal? Ehhez nincs szükséged rengeteg pénzre, mutatjuk, hogy mit kell tenned.

Így szaporítsd sikeresen az orchideákat. Ezzel a módszerrel egész évben virágozni fognak

Egyetlen orchideának akár száz virága is lehet. Mindössze sphagnum mohára lesz szükséged. Ez a moha nagyon száraz, ezért felhasználás előtt vízbe kell áztatni. Egy cérna segítségével formálj belőle két gömböt. Ugyanennek a cérnának a segítségével kösd a mohát a csírához.

Ezek után pedig létre kell hoznod az üvegházhatást. Ahhoz, hogy ezt elérd a mohát be kell vonnod fóliával, amelyet naponta le kell venni legalább fél órára, hogy ne penészedjen meg. Amikor eltávolítód a fóliát, fújd le vízzel a mohát.

Tíz nap után meg fognak jelenni az első gyökerek.

A száraz orchideának körülbelül a gyökértől egy centiméterre kell levágni a szárát és 10-15 centiméterenként az oltványait.

Ezután a nedves földbe 3 centiméterenként elültetjük az oltványokat majd fóliával fedjük le, az üvegházhatás érdekében. 3-4 hónap múlva elkezdenek gyökereket ereszteni, ezután már külön cserépbe lehet ültetni őket.

Este és reggel 15 percig levegőztetni kell az oltványokat, és öntözni kell a földjüket. Ha a oltványok vágási helye kiszáraz (3-7 nap környékén) meg lehet trágyázni az orchideákat. De ahhoz, hogy a gyökerei ne égjenek össze, előtte meg kell öntözni őket ezután pedig hagyd a virágcserepet egy vízzel teli edényben.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet