Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Így takaríthatjuk le tökéletesen a sötétítő redőnyöket. Melissa Maker megmutatja a legegyszerűbb megoldásokat!

redony

A tavaszi nagytakarítástól mindenkinek borsózik a háta, hiszen két teljes nap sem elegendő arra, hogy az egész lakást tökéletesen kipucoljuk. Azonban, ha ismerünk néhány praktikus trükköt, sokkal jobb kedvvel fogunk neki a rendrakásnak, fertőtlenítésnek, ablak pucolásnak.

A YouTube csatornáról jól ismert Melissa Maker már eddig is számos okos praktikát mutatott nekünk, nézzük meg, most mit ajánl, hogy megkönnyítse a dolgunk. A redőnyök megpucolása, rémálom, hiszen nagyon nehéz odaférni tökéletesen minden részhez, így a lerakódott por nem mindig jön le maradéktalanul. Főleg, ha fehér redőnyeink vannak, nagyon meg tud látszani, ha nem töröljük le rendesen a port.

Kezdetben portörlővel lazítsuk fel a port, majd egy porszívóval szívjuk le, így egészen biztosan nem marad rajta egy szem sem. A portörlőnél egy biztosabb megoldás, ha a kezünket egy fehér pamut zokniba dugjuk, és egyenként végigtöröljük vele a redőny minden részét.

Az egyik leghatékonyabb megoldás lehet, ha a portörlőt egy kevés mosószeres, vagy valamilyen fertőtlenítős vízbe mártjuk, jól kicsavarjuk, és ezzel alaposan áttöröljük a redőny szárnyait. Ha világos színű törlőruhát választunk, láthatjuk, hogy mennyi por ragad rá, és mikor tisztult meg már teljesen a redőny. Ez a módszer a függőleges redőnyöknél is nagyon hatékony. Szorítsuk a két tenyerünk közé egyenként az árnyékoló részeket, és húzzuk végig rajtuk a nedves portörlőt.

A redőnyöket két-három havonta mindenképp tisztítsuk meg, hiszen nem csak a benti, hanem az utcai port is felfogják.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!