Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Tavasszal és nyáron gyakran hordunk fehér lábbeliket, vászoncipőket vagy világos talpú szandálokat. Szépek és kényelmesek, de ugyanakkor hamar összepiszkolódnak. Íme, néhány tanács, mely segítségedre lehet abban, hogyan tartsd tisztán ezeket a lábbeliket!

Így tisztítsd meg a fehér lábbeliket - ha használod a módszert olyanok lesznek, mint újkorukban

A fehér cipőn nagyon könnyen meglátszik bármilyen kis folt, amelyet ha hagyományos mosószerrel mosunk, beszürkülhet vagy besárgulhat. Valódi kihívás, hogy az egész nyáron át használt fehér tornacipő ugyanolyan fehér maradjon, mint amikor első alkalommal a dobozból kivetted.

De ezekkel a trükkökkel neked is fog sikerülni!

Először is vigyázz a cipődre! Vásárolj bőrcipő ápolására alkalmas spray-t, mely óvja a cipőt a porral és az esővel szemben. Ezt beszerezheted bármelyik cipős üzletbe és használd két hetente, hogy megóvd a cipődet vagy szandálodat. Permetezd be vele úgy a cipő külső felületét, mint a belsejét.

Ugyancsak ezekben az üzletekben találsz vászoncipő ápolására alkalmas spray-t is. Ez megakadályozza, hogy a por belerakódjon a vászonba. Először keféld át a cipőt egy puha kefével, megszabadítva ezáltal a portól, majd egy nedves törlővel töröld át. Így a cipőd sokáig meg fogja tartani szép fehér színét.

Mit ne tegyél!

Óvakodj attól, hogy mind a vászon, mind a bőr cipőt hagyományos mosószerrel vagy ruhafehérítővel mosd. Az első mosás alkalmával ugyan jónak tűnhet, de a többszöri mosást követően a cipőd megsárgul majd. Másrészről köztudott, hogy minden fehérítő tartalmaz bizonyos festékanyagot, mely foltot hagyhat a cipődön. Bár nagyon sok mosógép külön programot tartalmaz a cipők mosására és ez nagyon kényelmes lehet számunkra, mindezek ellenére ez a tisztítási módszer nem ajánlatos.

Ha mégis a mosógépes megoldást választjuk, a cipőnk nagyon könnyen tönkremehet, nem beszélve arról, hogy a ragasztott talpak leválhatnak.

És végül lássunk néhány trükköt a makacs foltok tisztítására!

A besárgult cipőtalpra legjobb módszer a fogkrém használata. Vegyünk egy használt fogkefét és a fogkrémmel dörzsöljük át a cipő talpát. Ha ezt heti rendszerességgel elvégezzük, nagyon jó esély van arra, hogy még nyár végén is fehér legyen a cipőnk.

Hogyha a fehér vászoncipőnkön esett folt, használhatunk oxigénes vizet, melyet bármelyik gyógyszertárban beszerezhetünk. Egy puha szivacs segítségével mossuk át cipőnket az oxigénes vízzel, majd hagyjuk ebben a vízben állni egy fél órát. Ha megszárad, olyan lesz akár új korában.

A fűfoltot először, súroljuk át alkohollal, majd mossuk a cipőt meleg szappanos vízben. Végül tisztáljuk ki hideg vízben és a naptól védve szárítsuk árnyékos helyen.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!