KezdőlapHobbyÍgy tisztítsunk szőnyeget olcsó házi praktikákkal

Így tisztítsunk szőnyeget olcsó házi praktikákkal

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A kereskedelemben kapható tisztítószerek sokszor nem csak drágák, hanem nem is igazán hatékonyak. Ha van egy kis időnk, türelmünk és kreativitásunk, otthon szuper biotisztítószereket keverhetünk ki. Készítsünk annyit, hogy ha bevált, lepjük meg vele barátnőnket, anyósunkat, kolléganőnket.

szonyegtisztitas

Szódabikarbóna a szőnyegre

Az áldásos hatásáról ismert szódabikarbóna, nem csak egészségünknek tesz jót, hanem könnyedén kitisztíthatjuk vele a szőnyeget is. Eltünteti a foltokat és felfrissíti a kárpitot. Hintsük be szódabikarbónával a szőnyeget, keféljük bele, majd hagyjuk rajta egy-két órát és porszívózzuk ki.

Háziszappan

Reszeljünk le a háziszappant, majd 4 evőkanállal belőle keverjünk el 50 dkg burgonyakeményítővel, keverjük el langyos vízzel, és dörzsöljük át vele a szőnyeget. Foltmenetes, tiszta szőnyegünk lesz-ez garantált.

Bórax folt ellen

A makacs foltokat el tudjuk távolítani bórax segítségével: vizezzük be egy kicsit az elszennyeződést, majd hintsük be bórax-szal. Hagyjuk egy darabig hatni, majd porszívózzuk ki.

Só a vörösborra

A szőnyegen az egyik leggyakoribb folt, ami problémát okoz, az a vörösbor. Szórjuk meg jó vastagon egyszerű konyhasóval, majd dörzsöljük bele, és hagyjuk egy kis ideig rajta. Itassuk fel vagy porszívóval távolítsuk el.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet