Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nagyon sok bosszúságot tud okozni egy bepárásodott autóablak. Főleg, hogy idő és üzemanyag-veszteség, amíg az ablak kitisztul annyira, hogy el tudjunk indulni. Ha párás ablakkal indulunk el, komoly károkat okozhatunk magunk és mások testi épségében.

paras-ablak-ellen

Íme egy olcsó, és jól bevált praktika, hogy könnyedén el tudjuk távolítani a párát. Nem lesz másra szükségünk, mint egy pár zoknira és egy kevés szilikonos macskaalomra.

Az alábbi videón érthetően nyomon követhetjük, hogy mit is kell pontosan csinálni. Fogjuk az egyik zoknit, és a szárára húzzunk rá egy műanyag karikát, hajtsuk vissza rá a zoknit. Ez a művelet csak azért szükséges, hogy könnyebben meg tudjuk tölteni, és ne szóródjon ki a zokni mellé a macskaalom. Körülbelül bokáig töltsük meg a zoknit, majd kössünk rá egy bogot, és hajtsuk rá a másik zoknit. Egy praktikus kis csomagot alkottunk.

Két páraelszívót is készíthetünk. Az egyiket helyezzük a műszerfal fölé, közvetlenül az ablak alá, a másikat pedig az ülés alá. A szilikonos macskaalom percek alatt magába szívja a nedvességet, és sokáig használható. Így már nem lesz több bajunk azzal, hogy bepárásodik az ablak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!