Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A Hold különleges hatással van az emberi szervezetre! Mégpedig így!

Az ember és a Hold különleges kapcsolata évezredekre nyúlik vissza, ezért különleges hatással is van ezen égitest a mai napig a szervezetünkre. Sőt, egyes népcsoportok úgy tartják, hogy a Hold befolyása révén dől el, hogy a megfogant élet kisfiú, avagy kislány lesz.

A Hold befolyása az emberi szervezetre

A Hold a női princípiumok része, az ősi kínai orvoslás még mai napig is figyelembe veszi a holdciklusokat a gyógyítási módszerek alkalmazásakor.

Több szakember vizsgálata szerint Telihold esetén több ember válik nyugtalanná, szorongóvá, nem tudnak aludni, és a vénás betegségek is felüthetik a fejüket.

A magyarázat erre az, hogy a gravitáció hatására nő a vér kiáramlásának ereje a vénákban, ami kihat az idegrendszerre, emiatt megnő a stressz szintje. A felmérések szerint Teliholdkor negyedével nő a szorongó emberek száma, ezért például gyakoribbak a közlekedési balesetek.

Újholdról pedig annyit, hogy növeli a bakteriális fertőzések, valamint az ízületi panaszok kialakulásának esélyét, habár ez tudományosan nem bizonyított.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!