Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A ünnepi nagytakarításért senki sem rajong, azonban van néhány olyan módszer, melyek nagyban megkönnyíthetik a munkád. Próbáld ki ezeket, így könnyen pénzt és időt spórolhatsz meg!

A hosszú ideje használt szőnyegeket nem elég csak kiporszívózni, valami hatékonyabb tisztítási módszert kell bevetni. Az alábbi praktikák segítségével nem csak a szennyeződésektől, foltoktól, de a kellemetlen szagtól is megszabadulhatsz.

Ecet

Ha háziállatod van, tudhatod, bármilyen sűrűn takarítod a szőnyegedet, mégis marad benne egy kellemetlen szag. Ebben az esetben az ecet a segítségedre lehet.

Keverj el 2 csésze ecetet két csésze forró vízzel, és egy fél csésze sütőporral. Tedd a keveréket egy szórófejes flakonba, és spricceld be vele a szőnyeget. Hagyd, hogy megszáradjon, majd porszívózd fel a szőnyeget, és szellőztesd ki alaposan a lakást.

Gőztisztító

Szerezz be egy gőztisztító készüléket, vagy vidd el egy olyan szakcéghez a szőnyeget, ahol gőzzel tisztítanak. A gőz az egyik legjobb fertőtlenítő, és a szennyeződésektől, foltoktól is maradéktalanul megszabadít.

Biztosan te is jártál már úgy, hogy az új szőnyegnek erős vegyszer, festék vagy ragasztó szaga volt. Nem túl kellemes, ha a lakásba beviszed, és heteken keresztül átjárja a szobát. Miután leterítetted a földre, nyisd ki jól az ablakot, hogy ki tudjon szellőzni a vegyi anyagok, a ragasztó, valamint a festék szaga.

Keverj el két rész ecetet egy rész langyos vízzel, és spricceld be vele a szőnyeget. Hagyd állni egy keveset, majd porszívózd fel, és várj míg alaposan kiszellőzik a lakás. Ha nem szereted az ecetszagot, akkor használj helyette citromlevet.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!