KezdőlapHobbyKészítsünk otthon könnyedén gyurmát!

Készítsünk otthon könnyedén gyurmát!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A gyurmázásból talán sosem lehet kinőni: legutóbb egy hároméves ismerősömmel „harcoltunk” azért, hogy kié legyen a lila színű gyurma. Na jó, azért annyira nem volt vészes a helyzet, de az biztos, hogy a gyurma kortól függetlenül mindenki kedvence.

Fotó: mithogyan.com
Fotó: mithogyan.com

Kereskedelemben nagyon sokfélét lehet kapni, de otthon mi magunk is elkészíthetjük. Sőt, az egészségesebb változatát. Ez egy nagyon fontos szempont, hiszen sohasem tudhatjuk, hogy gyerkőcünk mikor próbálja betuszkolni a szájába.

A házilag elkészített gyurma azért is praktikus, mert nem hagy foltot a ruhán, asztalon és ha lehullik, akkor is könnyedén fel lehet porszívózni. Megkóstolni is meglehet, nem káros, csak nem jó ízű. A gyurma elkészítése pedig közös öröm lehet, hiszen a gyerekkel együtt készíthetjük.

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál só, citromsav, 3 dl víz, ételszínezék

Elkészítés: Egy edényben melegítsük meg a vizet és keverjük hozzá az ételszínezéket, majd egyenként adagoljuk a hozzávalókat, és kevergessük 15 percig. Közben nyúlós és ragadós lesz a massza, de a végén elérni a kívánt állagot. Miután kigyurmáztuk magunkat a maradék masszát tegyük légmentesen záródó dobozba, például egy margarinosba, így még sokáig eláll és felhasználható lesz.

Forrás: mithogyan.com

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet