Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Miután beadták neki a halálos injekciót, és elásták az erdőben, csodával határos módon a négylábú túlélte, és kiszabadította magát.

Kiryusha, a hétéves németjuhász kutya kikaparta magát a földből, és a legközelebbi forgalmas útig vonszolta magát. A 39 éves Olga Lystseva az észak-oroszországi autópályán haladva a zuhogó esőben vette észre az alig lézengő kutyát. Először elhajtott mellette, de mivel nem tudta kiverni a fejéből, pár kilométer után visszafordult, hogy segítsen a fájdalmakkal küzdő ebnek.

Első benyomása az volt, hogy ez egy igen kedves és kimerült kutyus, akinek segítségre van szüksége. Megállt, betette a kocsiba, majd átadta az ukhta-i Kind City nevű állatmentő szolgálatnak – írja a Yahoo News.

Az ott dolgozó önkéntesek közben nyomozásba kezdtek, így hamar rátaláltak a kutya eredeti gazdáira, akik elmagyarázták, hogy azért döntöttek a kutya elaltatása mellett, mert nem volt egészséges. A házaspár beismerte, hogy halálos kábítószert adtak a kutyának, majd eltemették nem messze az otthonuktól a Ukhta-Syktyvkar autópálya közelében.

A kutyus több vizsgálaton esett át, hogy kiderítsék, pontosan mi is a baja, majd az állatorvos elmondta, hogy semmi különösebb problémával nem küzd. A tulajdonosok beismerték, hogy nagy “hiba” volt, és elnézést kértek.

Ekaterina Nimak, a Kind City munkatársa elmondta: „Olgának köszönhetően Kiryusha új életet kezdett. Nagyon nyugodt kutya, pórázon jár, nem ugat és barátságos az emberekkel”.

Miután egy helyi televízióban bemutatták Kyruska történetét, hamar új otthonra talált.

Fotó: Progorod Uhkta

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!