KezdőlapHobbyKonyhai trükkök, melyeket nem árt tudni

Konyhai trükkök, melyeket nem árt tudni

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Sok apró fortély van, melyeket egy ügyes háziasszony legjobb esetben édesanyjától vagy nagymamájától örökölt, megtanult. Sokszor már olyan automatikusan alkalmazzuk ezeket, hogy észre sem vesszük, hogy boszorkányosság történik.

vaj-reszeles

Nézzünk néhányat, melyekről esetleg eddig még nem hallottunk, de nem árt, ha megtanuljuk, tudunk róluk. Ezek a trükkök, fortélyok megkönnyítik hétköznapjainkat, boldogulásunkat a konyhában, a főzés világában.

Reszeljük le a vajat – A hűtőszekrényben tartott vajat, ha nem vesszük ki idejében, csak kínlódás lesz belőle, ugyanis nem tudjuk megfelelően használni a süteményekhez. Vagy olvasszuk fel egy lábaskában, vagy reszeljük le, így sokkal könnyebb a feldolgozása.

Hogyan szedjük ki a tojáshéjdarabot? – Sütéskor, főzéskor a tojás sárgájának elválasztásakor szinte törvényszerű, hogy egy darabka a héjból letörik és beleesik. Ne mérgelődjünk, és ne próbáljunk egy kanállal halászgatni, hiszen sokkal könnyebb, ha a fél tojáshéjjal nyúlunk a darabka után.

Honnan tudjuk, hogy friss-e a tojás? – Hiába van manapság rajta a szavatossági pecsét a tojáson, mégis előfordul, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy még megehetjük-e vagy sem. Tegyük a tojást egy pohár vízbe, ha feljön a tetejére, akkor azt jelenti, hogy már megromlott, és inkább ne együk meg.



A könnyebb narancshámozásért – Már gyerekkorunkban megtanítják, hogyan kell narancsot hámozni, mégis sokszor kínlódunk vele. Íme egy gyors trükk: vágjuk ketté a narancsot, és nyomjuk ki belőle a gyümölcsöt, ami majd szeletekre fog esni.

Mikróban melegítünk ételt? – Igen, néha előfordul még a legegészségesebben táplálkozó emberrel is. De sokszor megjárjuk, hogy a széle forró, és a közepe jéghideg marad az ételnek. Mielőtt betennénk, vájjunk egy lukat a melegítendő ételbe, így egyenletesen fog eloszlani a hő.

Sokáig legyen friss a saláta – Sokszor előfordul, hogy a hűtőben tárolt saláta pár nap alatt elfonnyad, levet ereszt és rothadásnak indul. Tegyünk egy papírtörlőt a saláta tetejére, és fedjük le egy fóliával. A papírtörlő fel fogja szívi a salátán keletkező nedvességet, így nem lesz leve, amiben rothadásnak indulhatna.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet