Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az Európai Unió első tengerparti könyvtára nyílt meg a népszerű bulgáriai Albena üdülővárosban.

konyvtar-tengerpart

A tengerparton nyaraló turisták összesen 3000 kötet közül válogathatnak, amelyeket a parton felállított könyvespolcokról vehetnek le, és máris vihetik kedvenc olvasnivalójukat a napernyők alá, de aki barnulni szeretne, az is nyugodtan lapozgathat, hiszen így hamarább eléri a kívánt barna bőrszínt – tudósít a lexpress.fr.

A Fekete-tenger napsütötte partján a turisták összesen tíz idegnyelvű könyvet kölcsönözhetnek ki, különböző tematikájú, műfajú kiadványokat lapozhatnak fel. A Makmebel bolgár cég egy osztrák tervező, Hermann Kopernas segítségét kérte abban, hogy tervezze meg a 12 méter hosszúságú könyvtárat.

A létesítmény úgy lett megalkotva, hogy az ott tárolt könyvek biztonságban legyenek, ne tegyen bennük kárt se az erős szél, se pedig a nedvesség. Az olvasás szerelmeseinek nem kell beiratkozniuk a tengerparti könyvtárba, hiszen nem kérnek belépőt. Emellett könyvadományokat szívesen fogadnak, ha valaki megunta és nem sajnálja otthagyni a vakációra elhozott könyvét, ott is hagyhatja, hogy esetleg más nyaralók is ki tudják majd kölcsönözni az érdekes olvasmányt.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!