KezdőlapHobbyLevágta a zöldségek végét, és vízbe tette. Egy hét múlva valóságos kert...

Levágta a zöldségek végét, és vízbe tette. Egy hét múlva valóságos kert született a konyhájában!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A nyári időszakban sokan készítenek különböző salátákat, hiszen egy nagyon könnyű eledel, és nem is hizlaló. Az előkészületekkor, ha levágjuk a zöldségek végeit, egy csinos kis veteményest alakíthatunk ki belőlük akár a konyhánkban is.

Levágta a zöldségek végét, és vízbe tette. Egy hét múlva valóságos kert született a konyhájában!

Nem szükséges kapálgatnunk, és különböző kerti munkálatokat végezzünk ahhoz, hogy saját zöldségeinket szüretelhessük. Szükségünk lesz egy kisebb tálra, vagy cserépre. A levágott zöldség végeket pedig áztassuk vízbe. Egy hét elteltével láthatjuk, hogy megjelennek a gyökérnyúlványok.

Petrezselyem: vágjunk le egy kb. 10 cm-es darabot a zöldjéből, majd tegyük egy pohár vízbe. Két hét múlva megjelennek a gyökerei. Vigyázzunk, hogy tartsuk a napon ez idő alatt. Még hagyjuk újabb két hétig a vízben, ezután pedig ültessük el egy kis cserép földbe.

Zöld saláta, és gumós növények: vágjuk le a felső végét a gumósoknak (retek, sárgarépa, hagyma), úgy, hogy a levelek is rajta maradjanak. A salátának pedig az alsó felét, amit amúgy el szoktunk dobni. Tegyük őket egy laposabb tálra kevés vízbe. Két hét múlva ültessük egy cserép földbe. Tartsuk világos helyen, de ne közvetlenül a napon. Négy hét múlva már szüretelhetjük is őket.

Hibrid gyümölcsök: vágjunk le két gyümölcsszeletet, úgy, hogy a magjai is benne legyenek. Választhatunk például almát, körtét, banánt, de akár kiwit is. Tegyük egymásra a két elvágott darabot, és helyezzük egy földdel töltött cserépbe. Tegyünk rájuk egy vékony réteg földet, majd nedvesítsük be. 1-2 hét múlva már egy gyümölcsöt fog alkotni a két darabka, és látni fogjuk a föld fölött megjelenő leveleket. 2-3 hét múlva pedig már fogyasztható lesz az érdekes gyümölcs.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet