KezdőlapHobbyMagyar dicsőség: egyenesen vágó olló

Magyar dicsőség: egyenesen vágó olló

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy magyar ipari formatervezést hallgató diák, Fekete Tamás olyan ollót talált fel, amely használatakor nem kell arra koncentrálni, hogy jajistenem, mi lesz, ha nem lesz egyenes. Nem kell vonalzót, vízmértéket használni, sem előre meghúzni a vonalat krétával, ahhoz, hogy teljesen biztos szint egyenes le a szoknya alja.

Fotó: tamasfekete.blogspot.ca
Fotó: tamasfekete.blogspot.ca

A csodaolló nyele úgy van kialakítva, hogy vágás közben az azt használó hüvelykujja ne érjen hozzá az anyaghoz. Az olló baloldali nyelének a felső részét az asztalra fektetjük, így azzal párhuzamosan tudunk egyenes vonalat vágni. Az olló kitalálásában az vezérelte az alkotót, hogy egyetemi munkájuk soron sokszor kerültek olyan helyzetbe, ahol csak vonalzó és papírvágó segítségével tudtak egyenesen vágni. Fekete Tamás úgy gondolta, hogy létezik ennél sokkal kényelmesebb megoldás is. És íme, létezik.

A hagyományos ollóknak nagyon kényelmetlen a fogásuk, és minden bizonnyal ezért vágunk velük olyan girbe-gurbán. Éppen ezért tűnik megfelelőnek az új formatervezett olló, amely tökéletesen a kézbe simul, nem fáradunk el, és nem kényelmetlen a használata. Hogyha ennyire praktikus és jól használható, lehetséges, hogy a közeljövőben talán már mi is kipróbálhatjuk ezt a csodaeszközt?

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet