KezdőlapHobbyMegható kép örökítette meg a férfi és beteg kutyája kötelékét, amint együtt...

Megható kép örökítette meg a férfi és beteg kutyája kötelékét, amint együtt fürödtek a tóban

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A kutyákat nem véletlenül nevezik az ember legjobb barátjának, és sokszor igazi családtagnak számíthatnak gazdáik életében, ezért az elvesztésük is szívszorító lehet. John Unger kutyája, Schoep, ízületi gyulladásban szenvedett, de a gazdája mindent megtett annak érdekében, hogy enyhítse a fájdalmát.

Gyakran elvitte kedvencét az észak-amerikai Nagy-tavak egyikéhez, a Felső-tóhoz, ahol együtt úsztak – vagyis Unger gyengéden a karjában tartotta a kutyát, aki így könnyedén lebegett a vízen. Az interneten híressé vált kép is pontosan egy ilyen pillanatot örökít meg nem sokkal azelőtt, hogy Schoep 20 éves korában elpusztult volna.

Unger a Facebookon osztotta meg leghűségesebb társának halálhírét, még 2013-ban. Azt írta: „Lélegzem, de nem kapok levegőt. Schoep tegnap elpusztult.”

Amikor Schoep és Unger fotója és története először terjedt el az interneten, állatbarátok százait nyűgözte le. A kutya akkor 19 éves volt, és a gazdája érezte, hogy hamarosan el kell altatnia, de előtte megkérte egy barátját, hogy készítsen róluk még egy utolsó közös képet.

Unger barátja, Hannah Stonehouse Hudson fotós elkísérte a párost a Felső-tóhoz, ahol Schoep szeretett lebegni a vízfelszínen gazdája segítségével, hogy enyhítse az ízületi gyulladás okozta fájdalmat.

Hudson 2012. augusztus 1-jén készítette a képet, amit aztán a Facebookon is megosztott. A fotó hatalmas sikert aratott, adományok és támogatások özönét indítva útjára, így Unger ki tudott fizetni egy terápiát, ami a körülményekhez képest javított Schoep állapotán, és nyertek még egy kis időt együtt.Amennyire meg tudom állapítani, a kezelések körülbelül másfél-két évvel visszafordították az órát, ami Schoep életét illeti. Elvittem sétálni olyan ösvényekre, amelyeken három éve nem jártunk. Nem húzza a hátsó lábait, mint korábban. Szavakkal le sem tudom írni, milyen érzés, hogy újra megtehetjük ezt” – mondta a férfi 2012 szeptemberében a Today-nak.

Közvetlenül azelőtt, hogy elpusztult volna, Unger újabb frissítést tett közzé pásztorkeverék kutyájáról, amint éppen a fűben szunyókál élénk, sárga virágok között.

A képaláírásban azt írta: „Fantasztikus napunk volt. Korán keltünk, sétáltunk egyet és lementünk a strandra, ettünk, szunyókáltunk, bevásároltunk, ettünk, mostunk, még egyszer lementünk a strandra, ettünk, szunyókáltunk, aztán még egyet sétáltunk. Mindezt magasabb páratartalom nélkül, és ez tette igazán fantasztikussá, különösen Schoep számára.”

Miután Schoep elpusztult, Hudson is megosztott egy üzenetet, hogy elbúcsúzzon barátja kutyájától: „Nyugodj békében, Schoep. Csodálatos élete volt, és mindannyiunkat megérintett. Kérlek, gondoljatok Johnra.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet