KezdőlapHobbyMennyire vagy jó matekból? Mozdíts el egy gyufaszálat, hogy az egyenlet helyes...

Mennyire vagy jó matekból? Mozdíts el egy gyufaszálat, hogy az egyenlet helyes legyen

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Milyen jegyeid voltak matekból az iskolában? Ez a teszt segít, hogy ellenőrizd a logikádat, és megtudd, hogy is állsz pontosan a matematikával. Ne aggódj, ezúttal nem jegyre megy a játék, büntetést sem kapsz, és nem kell szégyenkezned, ha esetleg nem sikerül. Csak tegyél egy próbát.

Általában véve az ilyen jellegű teszteknek az a feladata, hogy megtornáztassák az agyat, segítsenek azt jó formában tartani, és lelassítani az öregedés folyamatát. Ugyanakkor így ellenőrizhetjük a képességeinket, és, ha megtaláljuk a helyes megoldást, az önértékelésünk is jobb lesz. Ezenkívül a logikai feladványok rendkívül jó unaloműzők, és segítenek egy kis időre megfeledkezni a mindennapi élet problémáiról.

Tehát, nézd meg figyelmesen a feladványt, majd állítsd helyre az egyenlőséget mindössze egyetlen gyufaszál elmozdításával.

Mit gondolsz, melyik gyufaszálat kellene elmozdítani?

Ebben az esetben több megoldás is lehetséges, ami azt jelenti, hogy több esélyed is van, hogy megtaláld legalább az egyik helyes választ.Az első megoldás

Ha a kékkel jelölt gyufaszálat a pluszjelből a 6-os számhoz teszed át, 8-at kapsz. Így az egyenlet már helyes, hiszen 8-4=4.

A második megoldás

Elmozdíthatod a kékkel jelölt gyufaszálat a 6-osban függőleges pozícióba, hogy 0-át kapj. Így is helyes lesz az egyenlet: 0+4=4.

A harmadik megoldás

Ha a kékkel jelölt gyufaszálat a 6-osból az egyenlőség jel utáni 4-eshez teszed át, a következő megoldáshoz jutunk: 5+4=9.

Nos, sikerült megtalálni legalább az egyik megoldást? Ha nem, lehet, hogy nem ártana kicsit felfrissítened a számtanai alaptudásodat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet