Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Mindannyiunknak van szódabikarbónája a háztartásban, és még is nagyon ritkán használjuk. Pedig ez az egyszerű, olcsó, de ugyanakkor szinte „csodaszerként” működő porocskát, nagyon széles körben fel lehet használni. Mindjárt az első tippünk az lenne, hogy a szódabikarbóna csodákat tud tenni a hajunkkal és a bőrünkkel egyaránt.

Bőrhámlasztásra: Ha a szódabikarbónát vízzel keverjük, akkor egy tökéletes bőrradírt kapunk. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, és használata után a bőr ragyogóvá válik.

Eltávolítja hajunkról a szennyeződés és a lerakódást: Hajmosáskor a samponhoz adott szódabikarbóna, eltávolítja az összes lerakódást a hajból és a fejbőrről egyaránt. Használata rendkívül hasznos, ha sok hajápolási terméket használunk.

Tisztítsuk vele a hajkefénket: Nemcsak a hajszennyeződéseket távolítja el a mosás során, hanem képes a hajkefe vagy a fésű tisztítására is. Ehhez csak forró vízre és szódabikarbónára van szükségünk, amit, ha összekevertünk, hagyjuk ázni benne a kefét és a fésűt.

Felpuhítja a körmünkön a bőrkét: Csak keverjük össze vízzel, és körömkefével vigyük fel a körmünkre. Finoman masszírozzuk át vele, és e pici idő elteltével már manikűrözhetünk is.

Lábápolás: Forró víz és a szódabikarbóna csodákat tehet a lábunkkal is. Nem csak lágyítja a bőrt, hanem pihenteti is. Csodálatos megoldás a házi pedikűrre. Áztassuk a lábunkat meleg vízben, amihez adjunk hozzá 2 kanál szódabikarbónát, és lazítsunk egynegyed órát! Minden esélyünk meg van arra, hogy a „kezelést” követően lábainkat újra könnyednek érezzük.

Szemölcsök: A terület szakértői szerint a szemölcsök eltávolításához citromlével összekeverve használható. Hagyja megszáradni, majd vízzel öblítsük le.

Enyhíti a gyomorégést: Ez a tulajdonsága azon a tényen alapul, hogy a szódabikarbóna lúgos jellegű, tehát savmegkötő tulajdonsága segíti a gyomorégés enyhítését. Ezenkívül hasznos a puffadás kezelésére is. Hogyan használjuk? Tegyünk egy teáskanál szódabikarbónát egy pohár vízbe, és igyuk meg a kapott keveréket.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!