KezdőlapHobbyMichael Townsend, a férfi, aki titokban lakást épített egy bevásárlóközpontban

Michael Townsend, a férfi, aki titokban lakást épített egy bevásárlóközpontban

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

2007-ben az amerikai Michael Townsendet egy életre kitiltották a Rhode Island-i Providence Place bevásárlóközpontból, miután kiderült, hogy négy évig élt egy lakásban, amelyet illegálisan épített a bevásárlóközpont mélygarázsában.

A férfi egy művész, aki 7 barátja segítségével 2003-ban kezdte el építeni a 230 négyzetméteres lakást az épület földalatti parkolójában, egy használaton kívüli raktárhelyiségben. A rögtönzött otthont kanapéval, fotellel, dohányzóasztallal, étkezőasztallal, négy székkel, lámpákkal, szőnyeggel látták el, még egy tévé és egy Playstation is volt benne, és különböző dísztárgyakkal és festményekkel dekorálták – a lakásban található tárgyak nagy részét a bevásárlóközpontban vásárolták.

A barátok gyakran találkoztak a lakásban, de csak Michael Townsend lakott ott állandó jelleggel. „Otthona” álcázása végett Townsend salaktéglákból falat emelt és még egy fémből készült ajtót is emelt a nem kívánt vendégek megtévesztésére, akik azt hitték, hogy ez egy technikai helyiség bejárata.

Michael Townsend és a barátai végig videófelvételeket készítettek a projektről, de ezeket a felvételeket csak 2016-ban hozták nyilvánosságra. A lakásban nem volt folyóvíz, mosdó és hűtőszekrény, a férfi és barátai a bevásárlóközpont mosdóhelyiségeit használták.

A lakásban ettek, ittak, olvastak, videójátékokat játszottak, és ott is aludtak, mint egy átlagos otthonban, és a bevásárlóközpont munkatársai 4 évig még csak nem is sejtettek semmit.

Amikor a biztonsági őrök végül felfedezték, a férfi éppen parkettozni készült.

A lakást egy a raktérben talált kábel segítségével csatlakoztatták a bevásárlóközpont villanyhálózatára. A fiatalok célja az volt, hogy a lakás 2008-ra teljesen felszerelt és használható legyen, de 2007-ben leleplezték őket, így nem tudták befejezni a projektet.

Michael Townsend azt mondja, a titkos lakás építésének ötlete egy karácsonyi reklámból származik, amelyben egy női hang lelkesen azt mondja: „milyen jó lenne, ha a bevásárlóközpontban lakhatnánk.”

Amikor a rendőrök bejelentést kaptak a földalatti parkolóban illegálisan kialakított lakásról, annyira kíváncsiak lettek, hogy többen is kivonultak a helyszínre, hogy a saját szemükkel győződjenek meg róla.

„Meglepett, hogy mi mindent meg tudott valósítani, de amit tett, egyértelműen bűncselekménynek számít.” – mondta az NBC News-nak Stephen Campbell, az egyik rendőr, aki a helyszínre érkezett.

Végül Townsendet csak birtokháborítás vádjában találták bűnösnek, és egy életre kitiltották a bevásárlóközpont területéről, ahol 4 évig titokban lakott.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet