KezdőlapHobbyMiért követ a kutyád még a fürdőszobába is

Miért követ a kutyád még a fürdőszobába is

-

Egy kutya szeretetének nincsenek határai. Ez pedig azt jelenti, hogy néha még a fürdőszobába is követni kell a gazdit.

Bár furcsának tűnhet, hogy kedvenced veled tart a mosdóba, ennek valójában mélyebb jelentése van, mint gondolnád. Számára ez teljesen természetes, és hidd el, nincs miért aggódnod. Lássuk, miért ragaszkodnak hozzá az ebek, hogy kövessenek bennünket oda, ahol leginkább egy kis egyedüllétre vágyunk.

A kutyák falkákban élnek

A kutyák falkákban élnek, és nem érzik jól magukat egyedül. Állandó interakcióra van szükségük másokkal, és ösztönösen együtt végeznek különböző tevékenységeket: együtt esznek, játszanak és alszanak. Ezért nem értik, miért van szükséged az egyedüllétre. Tulajdonképpen azt hiszik, szívességet tesznek neked azzal, hogy társaságot nyújtanak.

Lehet, hogy megpróbál védeni téged

Lehet, hogy a kutyád úgy érzi, nem leszel képes megvédeni magadat, ha arra lenne szükség, és meg akar menteni téged a lehetséges veszélytől. Amikor kedvenced zajt hall egy zárt ajtó mögül, és nem látja, mi történik, aggódhat, hogy a gazdit valamilyen veszély fenyegeti.

Attól tarthat, hogy lemarad valamiről

A háziállatok úgy tekintenek az otthonunkra, mint a saját területükre. Tehát amikor valami történik ott, egyszerűen kíváncsiak, és részesei akarnak lenni az eseményeknek. Ráadásul a legtöbb kutya élete nem kifejezetten izgalmas, és unatkozik, miközben arra vár, hogy visszatérj. A szokatlan tevékenység mindig felkelti az érdeklődését.

A kutyád rád támaszkodik

Egyes kutyák jobban ragaszkodnak a törődéshez, mint mások. Ha teljes súlyával rád támaszkodik, lehetséges, hogy egyszerűen csak közel akar lenni hozzád, szeretné, ha többet puszilgatnád és simogatnád, hogy szeretve és biztonságban érezhesse magát. Tehát ne kergesd el azonnal, lehet, hogy csak egy kis figyelemre vágyik.

Érzékeli, ha szomorú vagy

A kutyák meg tudják állapítani, ha a gazdájuk szomorú, vagy nem érzi jól magát. Nagyon intuitívak, képesek a testbeszédből és a szagokból felismerni az érzelmeket. Amikor kedvenced észreveszi, hogy valami nincs rendjén veled, megpróbál megvigasztalni és megvédeni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet