Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Gyakran vesszük körül magunkat egy sereg háziállattal. Sőt, még ragaszkodunk is hozzájuk, és ha vakációzni megyünk, hiányoznak. De miért van mindez?

1. Beismerik hibáikat

Az emberekkel sokszor az a bajunk, hogy hajthatatlanok, és saját hibáikat semmilyen körülmények közt sem ismerik be. Hányszor láttunk viszont olyant, hogy kutyánkat durván leszidtuk, mert olyan dolgot csinált, amit nem szabadott volna, és utána szemmel láthatólag is megbánta, és bocsánatot kérőleg viselkedett. Például kikerekedtek a szemei, óvatosan közelített meg, és akár figyelmet is tanúsított irányunkba.

2. Az állataink fel tudnak vidítani

A kutyák és macskák bizonyítottan képesek megérezni, ha gazdájuk rossz passzban van. Ilyenkor gyakran teljesen őszinte magatartást produkálnak, és a saját módjukon próbálnak felvidítani minket. Akár milyen esetlennek is bizonyulnak ilyenkor, a törekvésük és figyelmességük felvidít minket.

3. Kiváló tanárok

Az állatok bizony igencsak képzett pedagógusoknak bizonyulnak. Aki sokáig élt egyedül és magányosan, az akár egy háziállat beszerzésével is szociálissá válhat. Ők is alkalmazkodnak hozzánk, de nekünk is alkalmazkodnunk kell hozzájuk. Sokkal türelmesebbek, mint az emberek, az érzelmi hullámzásaik is ritkábbak, és ha sokáig tartunk egy állatot a közvetlen környezetünkben, sokat tanulhatunk tőle.

4. Remek társaság

Nem hangoskodnak, nem panaszkodnak, nem kommunikálnak és kötekednek. Amikor csendre és nyugalomra van szükségünk, gyakran épp az állatunkat visszük el sétálni, vagy a társaságában pihenünk. Ha mellettünk érezzük kedvenc háziállatunk lélegzését, és bizonyos időközönként a megnyilvánulása azt tükrözi, hogy neki is szüksége van ránk, nem érezzük magunkat egyedül a világban.

5. Segítenek kikapcsolódni

Tanulmányok bizonyítják, hogy egy háziállat közelében az ember stressz szintje jóval alacsonyabb. Ezen túlmenőleg a vérnyomás is alacsonyabb. Gyakran pedig az idős és magányos személyeknek háziállat tartását javasolják, akiben társra lelhetnek, akiről gondoskodhatnak, és akivel elfelejthetik az idős korral járó kellemetlen magányt, egyedüllétet.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!