Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A leggyakorlottabb háziasszonyok is tévednek időnként. Lehetsz fáradt, türelmetlen, elfoglalt, és ilyenkor bizony megtörténhet, hogy elsózod a levest, vagy péppé főzöd a babot. Van néhány olyan trükk, amelyet érdemes elsajátítanod, hogy szükség esetén alkalmazni tudd.

Ha valamit elrontottál, ne ess pánikba, mindenre van megoldás!

Odaragad a palacsinta?

Ez azért lehet, mert nem tettél bele elegendő lisztet. Semmi gond, vegyél ki a masszából egy kis tálkába, adj hozzá 2-3 evőkanál lisztet, kavard össze, míg csomómentes lesz, majd öntsd a masszához. Sokkal jobb lesz a palancsinta tészta állaga, ha a tej helyett fele arányban inkább szénsavmentes ásványvizet használsz.

Összement a majonéz?

Készíts egy újabb adagot, de ez alkalommal főtt tojássárgával indítsd a kavarást. Az olaj helyett pedig lassan kanalazd hozzá az elrontott majonézt, és egy-egy teáskanál hideg vizet, amíg össze nem áll.

Elsóztad a levest?

Ilyenkor mondják, hogy “szerelmes a szakácsné”. Azonban tényleg előfordulhat, hogy még a legnagyobb odafigyelés mellett is sós lesz a leves. Soha ne öntsd fel vízzel, mert ízetlen lesz, inkább adj hozzá egy krumplit, vagy egy kevés rizst, vagy tésztát. Ezek magukba szívják a sót, azonban fövés után távolítsd el a levesből, és csak utána tálalj.

Odaégett a paszuly/ lencse?

Ha idejében rájössz, még menthető a dolog. Húzd le gyorsan a lábast a tűzről, azt a részt, ami nem égett oda, tedd egy másik edénybe, majd önts hozzá egy fél csésze vizet. Ha nem tudsz megszabadulni az égett szagtól, akkor egy kevés tejet vagy paradicsompasztát keverj hozzá.

Túl zsíros a leves?

Ha túlságosan zsíros volt a hús, amit a leveshez főztél, semlegesíteni tudod valamennyire az alábbi trükkel. Dobj a levesbe néhány jégkockát, és mielőtt feloldódna, gyorsan vedd ki. Meglátod, a jégkocka pillanatok alatt magába szívja a zsírt a levesből.

Száraz a hús?

Miután megsült a hús túlságosan száraz lett? Tegyél a húsra egy-egy szelet almát vagy ananászdarabot, borítsd le sütőpapírral, önts rá egy kevés szénsavas vizet, majd tedd vissza a sütőbe 20 percre kis lángon. Sütés előtt érdemes mindig a húst 2-3 órára szódavízben pácolni, így megelőzheted, hogy túlságosan kiszáradjon.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!