Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Olyan hamar tavasz lett, hogy már valósággal nyár van. Az okos kertész már számtalan magot a meleg földtakaró alá bújtatott, így lassan lehet szüretelni az új hagymát, és a hónapos retket is. Azonban még nincs késő, annak, aki most kezd veteményezni, mutatunk egy pár hasznos trükköt.

kerti-tippek1

1. Mire jó a muffinsütő a kertben?

Bár a sütésen kívül elképzelni sem tudnánk, hogy mire használható még, de az alábbi képen egy igen jó praktikát láthatunk. Fogjuk a muffinsütőt, és nyomkodjuk kissé bele a felásott, felszántott földbe egymás mellé az egész területen. A kis lyukakba szurkálhatjuk is bele a magokat, palántákat, nem kell bajlódni a sorok kihúzásával.

2. Régi üvegek

Szúrjuk bele a földbe a kerti ösvény két szélén. Akár színezhetjük is a régi üvegeket, így csodálatos sétányt hozhatunk létre.

kerti-tippek2

3. Régi kanalak a veteményesbe

Ha vannak régi kanalaink, amiket már amúgy sem használunk, egy kalapáccsal addig ütögessük, amíg kiegyenesedik. Színezzük a kanalakat különbözőre, majd írjuk rá egy vízálló markerrel, hogy mit tartalmaz az illető ágyás, és szúrjuk bele a földbe jelzésként.

kerti-tippek3

4. Műanyag kanál

Ha csak műanyag kanalunk van otthon fölösleges, azzal is ugyanolyan jól meg lehet valósítani a fenti ötletet.

5. Kólás vagy sörös doboz

Ha kiürült a bádogdoboz, vágjuk le a tetejét egy konzervnyitóval, majd fújjuk le festékspray-el. Miután megszáradt, feliratozzuk, töltsük fel földdel, és ültessük bele a kedvenc gyógynövényünket. Mindenik növénykének készítsünk külön tartót.

kerti-tippek4

6. Ön-öntöző berendezés

Csupán annyit kell tennünk, hogy egy régi borosüveget töltsünk fel vízzel, és a lehető leghatározottabb mozdulattal állítsuk bele fejjel lefelé a virág földjébe. Innen pont annyi vizet fog felszívni, amennyire szüksége van.

kerti-tippek5

7. Régi kagyló

Ne dobjuk ki, töltsük fel földdel, és ültessünk bele virágot, nagyon mutatós virágcserép lesz belőle.

kerti-tippek6

8. Állítsuk meg a kártevő állatokat

Szurkáljunk a frissen kibújt zöldségek, virágok mellé egy-egy műanyag egyszer használatos villát. Ez majd távolt tartja a támadókat.

kerti-tippek7

9. Szélcsengő egy régi szűrőből

Ha van egy régi tésztaszűrőnk, amit már nem használunk, az aljára láncok segítségével szereljünk fel néhány kilyukasztott kiskanalat, majd fordítsuk meg a szűrőt, és ültessünk bele valami könnyed, légies virágot. Akasszuk fel, és élvezzük a szépséget, és a csodálatos hangokat.

kerti-tippek8

10. Soha ne dobjuk ki a banánhéjat, a kávézaccot, és a tojás héját

Készítsünk otthon tápláló komposztot ezekből, és szórjuk a veteményes földjére. A zacc például kifejezetten jót tesz a savas közeget kedvelő növényeknek, mint például a hortenzia, rododendron, és áfonya.

 


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!