A dinnye nagyon egészséges, leginkább magas víztartalma miatt van jó hatással szervezetünkre. Ha valaki fogyókúrázni szeretne, fogyasszon minél több dinnyét, hiszen nem csak a fölösleges kilóktól, hanem a méreganyagoktól is megszabadít. Tanuljuk meg, hogyan lehet kiválasztani a legjobb dinnyét.
Ha megjártuk már párszor, hogy hazavittük, és felvágtuk a dinnyét, belül pedig egy éretlen, ízetlen rózsaszín rész fogadott, akkor mindenképp érdemes megtanulni, hogy melyik a legjobb példány. A szakember szerint könnyű kiválasztani, hogy melyik az érett, és friss dinnye, csupán jobban oda kell figyelni rá.
Van három igen fontos szabály:
1. Ha a kezünkbe veszünk egy tömzsi, kerek példányt, és sokkal súlyosabb, mint, amire számítottunk, az jó jel. Vihetjük haza, ha megfelel a következő feltételnek is.
2. Kongassuk meg! Ez egy ősi szabály, a rutinos dinnyevásárlók egészen biztosan ismerik ezt a módszert. Ha visszhangzik, akkor jót jelent, de, ha csak tompán kong, akkor nem ő lesz a megfelelő példány.
3. A harmadik szabály az a frissességre utal. Minél nagyobb a dinnye alján a sárgás rész, azt jelenti, hogy annál többet ült a dinnyeföldön.
Ugye nem is olyan nehéz kiválasztani a megfelelő példányt?