Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Biztosan veled is megtörtént már a következő szituáció: elindítasz egy mosást, aztán, amikor a program lejárt, kipakolod a gépet, és elkezdesz teregetni, de sehol se találsz egy zoknit, pedig meg mernél rá esküdni, hogy betetted a gépbe.

Nos, a probléma tényleg nem a memóriáddal van, az igazság az, hogy a mosógép valóban…ellopja, vagy eltünteti a zoknikat. Mint kiderült, a zoknik, és egyéb kisméretű ruhadarabok egyszerűen beragadhatnak a mosógép egyes részeibe, méghozzá nem is olyan ritkán.

Lássuk, mi állhat a rejtély hátterében.

Az ellenőrzések során sokan találnak zoknikat a mosógépükben, és a szakértőknek megvan erre a magyarázatuk.

Ha folyamatosan eltűnnek a zoknijaid, és arra gyanakszol, hogy mosás közben keveredhettek el, az első hely, ahol ellenőrizned kell, az a gumitömítés alatt van, ami a mosógép ajtaja és a dob között van. Amikor a gép ajtaja becsukódik, ez a gumi szorosan lezárja, és nem engedi, hogy a víz kiszivárogjon.

A szakértők szerint a mosás alatt a zoknik egyszerűen beszorulhatnak a gumitömítés és a dob közé, vagy átcsúszhatnak egy-egy lyukon.

A zoknik és egyéb apró ruhaneműk végül előkerülnek a gép belsejéből, ha eltávolítjuk a gép fedelét. A mérnökök szerint az elöltöltős és a felültöltős mosógépek egyaránt „megehetik” a ruhákat.

Íme, néhány megoldás a problémára

A szakértők 2 egyszerű lépést ajánlanak, amivel elkerülhetjük ezt a problémát:

• Ellenőrizzük rendszeresen a gumitömítést, amikor kitisztítjuk a gépet. Figyeljünk rá, hogy ne legyenek rajta lyukak. Ezzel megakadályozhatjuk a víz kiszivárgását is.

• Ne terheljük túl a mosógépet.

Még egy idegesítő dolog, amit a mosógépek előszeretettel művelnek

Mintha a zoknik eltüntetése nem volna éppen elég, a mosógépek néha a paplanhuzatok, párnahuzatok vagy más nagyobb anyagok belsejébe gyűrik az összes ruhát. A kisebb ruhák a nagyobbak belsejébe kerülnek mosás közben, és ott is maradnak. Szerencsére erre is van egyszerű megoldás: győződj meg róla, hogy a paplan- és párnahuzatokat begombolva/becipzárazva teszed be a gépbe, vagy tedd a kisebb ruhadarabokat egy mosózsákba.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!