KezdőlapHobby„Nem törődök magammal, csak a kutyámmal" - szerető otthonra talált a nyugalmazott...

„Nem törődök magammal, csak a kutyámmal” – szerető otthonra talált a nyugalmazott katonai kutya, miután majdnem meghalt

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Akim, egy katonai kutyaként szolgáló németjuhász, szerető otthonra talált egykori gondozójánál és társánál, akivel elszakíthatatlan kötelék fűzi őket egymáshoz.

Akim és új gazdája, Jenna Canada pilóta, 2020-ban ismerték meg egymást, amikor egymás mellé osztották be őket Dél-Koreában. Jenna már akkor tudta, hogy szeretné örökbe fogadni a kutyát, amikor visszavonul a seregtől, és miután kénytelenek voltak 8 hónapot távol tölteni egymástól, végre megtehette ezt. Jenna és Akim július 12-én láthatták viszont egymást az új-mexikói Albuquerque-ben.

Az amerikai hadsereg és az American Humane egyesület segített megvalósítani a találkozást, és eljuttatták a 10 éves németjuhászt új gazdájához. Akim majdnem 10 ezer kilométert tett meg Dél-Koreából Új-Mexikóba, hogy Jenna mellett új otthonra lelhessen.

Fotó: American Humane

„Azt akarom, hogy megtapasztalja az élet szabadságát” – mondta Jenna. „Azt akarom, hogy csak úgy besétálhasson egy folyóba, úszhasson, és élhesse a lehető legjobb, szabad életet. Megérdemli, hogy láthassa a világot, és szórakozhasson egy keveset.”

Akim járőrkutya volt, akinek feladatai közé tartozott a bázis körüli járőrözés, valamint a járművek átkutatása, és a Koreai Köztársaság légierejének különleges erőivel együtt képezték ki.

A közös szolgálat során Akim majdnem életét vesztette, amikor véletlenül lenyelt egy méhet, és allergiás reakciót kapott. Szerencsére Jenna ott volt, hogy megmentse. Felkapta a közel 32 kilós kutyát, és a légitámaszpont állatorvosához sietett vele, majd a következő két napban mellette maradt, amíg felépült.

Akimot egy ponton újra kellett éleszteniük, és ezután ideiglenesen elveszítette a látását.

Fotó: American Humane

A megpróbáltatások során a Jenna és Akim közötti kötelék csak még szorosabb lett, de 2021 novemberében el kellett válniuk egymástól, mert Jennát áthelyezték a kirtlandi légibázisra, Új-Mexikóba. Most azonban végre újra együtt lehetnek.

„Nem törődök magammal, csak a kutyámmal. Csak szerettem volna, ha a lehető legkényelmesebb élete van” – mondta Jenna.

Dr. Robin Ganzert, az American Humane elnöke és vezérigazgatója elmondta: „Mi az American Humane-nál tiszteljük minden veterán életmentő hozzájárulását, beleértve a katonai kutyákat is, akik életüket kockáztatják azért, hogy bátran szolgálják a hazánkat.”

A szervezet életre szóló állatorvosi ellátást is biztosít Akimnak, és más visszavonult katonai kutyáknak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet