Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A levendula az örök kedvenc, és nem azért, mert a világban egy ideje levendula-őrület honol, hanem például azért, mert imádnivaló a színe és a kertből szedett, belőle készült mézes tea kimondhatatlanul finom tud lenni. Amilyen hűvös napok járják mostanság, csak ajánlani tudom.

parna-levendulabol

De van még valami, ami a hűvös estéket is be tudja illatozni: a levendulapárna. Igaz, hogy ehhez egy kicsit nagyobb mennyiségben szükséges a növényből, de igazi édes álom birtokába kerülünk, ha ilyen párnára hajtjuk a fejünket. Nem csak az illata, de nyugtató tulajdonsága is hozzásegít a jobb alváshoz. Kiváltképp azoknak ajánlott, akik nyugtalanok, stresszesek, és szeretik a lefekvés utáni egy-két órájukat még azzal tölteni, hogy fölösleges dolgokon gondolkoznak. Aki levendula párnára hajtja a fejét, azt annyira hatalmába keríti a bódító illat, hogy garantáltan jól fog aludni.

Egy finom szövésű anyagból, például lenből, varrjunk egy 15 x 15 centiméteres zsákocskát, és az egyik végére cipzárt rögzítsünk. Készítsünk levendulából, orbáncfűből és citromfűből fűszerkeveréket és töltsük meg a párnácskát. A töltés ne legyen túl szoros, de kellő mennyiségű legyen a tokban. Mindenik fűből megközelítőleg 20 grammnyi szükséges. Használhatjuk úgy is, hogy a fűszerpárnát betesszük az alvópárnánk alá, de akár ezen is aludhatunk, csak akkor lássuk el párnahuzattal. Az illóolajok az éjszaka folyamán a meleg hatására felszabadulnak, és így biztosítanak nyugodt álmokat.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!