KezdőlapHobbyPodcastet szeretnél indítani? Így teheted meg!

Podcastet szeretnél indítani? Így teheted meg!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A podcast műsorok divatjukat élik jobban, mint valaha. Ha úgy érzed, hogy neked is van mondani vagy közölni valód, akkor simán határozhatsz úgy, hogy létrehozol egy podcast csatornát. Aztán hetente, kéthetente vagy havonta egy-egy új adással rukkolsz elő. A statisztikák, felmérések alapján a rendszeresség kifizetődő.

Ha a heti podcast sok, nem bevállalható az sem baj, a havi is teljesen megfelelő, csak legyen benne következetesség. Így „szoktathatóak” rá a rajongók az adások érkezésére.

Ha megvan az ötlet, akkor hogyan tovább?

Igen ám, de a podcast stúdió csak úgy nem dobható össze a ház pincéjében vagy a lakás kamrájában. Még jó, hogy ilyesféle képtelenségre nincs is szükség! Hiszen az Intermuzika impozáns podcast stúdióját bármikor kibérelheted, ahol minden adott a tökéletes felvételek elkészítéséhez.

Az akusztikai panelek, illetve az aszimmetrikus falak együttesen gondoskodnak a kiváló hangszigetelésről és hangzásról. Miközben a rendelkezésre álló mikrofonok is a legjobbat nyújtják, a három kamerás rendszerről nem is beszélve. Vagyis minden megvan a sikerhez! Sőt, ha a hanganyagok vágását macerásnak érzed, akkor ezt is rájuk, az Intermuzika hozzáértő kollégáira bízhatod. Na ezek után már tényleg semmi sem állhat a megvalósítás útjába!

Az időpontfoglalás természetesen nem maradhat ki a lépések közül. Egy fél órás anyag felvételére mindennel együtt jó, ha egy órát szánsz, aztán idővel elképzelhető, hogy úgy összeáll minden, hogy kevesebb idő alatt is összehozható. A csoportosított rögzítés is jó ötlet, amikor egymás után több adás is „kipipálható”.

Mi a népszerű zenés műsorok sikerének titka?

A minőség! Ezzel együtt pedig a minőségi hangszerválasztás. Ezért nem mindegy, hogy melyik hangszerbolt az, amelyikben megbízol. Mert a választásod a későbbiekben minden egyes akkord lefogásánál vagy éppen ütem leütésénél hallhatóvá válik.

Bár, ha nem profi zenészeknek szánod az adásokat, akkor gondolhatod azt, hogy a hétköznapi emberek hallása úgysem annyira fejlett. De azért a gyakorlat azt mutatja, hogy a szimfóniában tapasztalható különbségek felfedezéséhez nincsen szükség extra képességekre.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet