Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ennyi mindenre használható az oxigénes víz! Soha nem gondoltad volna!

A hidrogén-peroxid, vagy más néven az oxigénes víz teljesen színtelen és szagtalan, víz és hozzáadott oxigén összetételéből áll. Nem csak fehérítőként használják, hanem igen hatékony gomba-, fertőzés-, és csíraölő hatása miatt számos betegség megelőzésére is alkalmazzák.

Nézzük, hogyan alkalmazhatjuk a hidrogénes vizet egészségünk megőrzése érdekében.

Szájvíz vagy fogkrém helyett

Az oxigénes víz az egyik legolcsóbb, és leghatékonyabb szájvíz. Megszabadít a baktériumoktól, és közben fehéríti is a fogakat. 3-4 csepp (3-6%-os) hidrogén-peroxidot keverjünk el ugyanannyi vízzel, majd öblögessünk vele pár másodpercig. Ezután bő vízzel alaposan öblítsük ki a szánkat.

Használható az oxigénes víz fogkrémként is. Keverjünk el egy kevés sót, szódabikarbónával, majd adjunk hozzá 3-4 csepp oxigénes vizet, és mossunk fogat a keverékkel a megszokott módon.

Mosószerként

Nagyon hatékony tisztító hatással rendelkezik az oxigénes víz, éppen ezért bármilyen folttól, szennyeződéstől meg tudunk szabadulni segítségével.

Négy liter vízhez keverjünk hozzá egy csésze 35%-os oxigénes vizet, majd hagyjuk ázni benne a ruhákat 1-2 órán keresztül. Van, aki a mosógépbe a fehérítő helyett oxigénes vizet tölt.

Az oxigénes víz megszabadít a foltoktól, fehéríti a fehér színű ruhákat, a színes ruháknak pedig segít megőrizni az élénk színét.

Mosogatószerként

Egy csésze forró vízben keverjünk el 4-5 csepp 35%-os oxigénes vizet, és használjuk mosogatószerként. Nagyon hatékony, segítségével könnyen megszabadulhatunk a legmakacsabb zsíros lerakódásoktól, de a vízköves foltoktól is.

Gyümölcsök, zöldségek tisztítására

Az oxigénes víz segítségével eltávolítható a zöldségekről és gyümölcsökről a káros vegyszer-, és növényvédőszereket.

Négy liter vízhez adjunk egy csésze 35%-os hidrogén-peroxidot, majd áztassuk benne fogyasztás előtt a zöldségeket vagy gyümölcsöket. A vékonyabb héjú, levelű zöldségeket rövidebb ideig, de például az uborkát vagy a citromot akár fél órán keresztül is áztathatjuk. Mikor kiszedtük az oxigénes vízből, mossuk le alaposan tiszta vízzel.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!