KezdőlapHobbySokan 'agresszív' kutyaként tekintettek a depressziós pitbullra, de egy nő megmentette

Sokan ‘agresszív’ kutyaként tekintettek a depressziós pitbullra, de egy nő megmentette

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Amikor Nikki Audet képet készített egy depressziós menhelyi kutyáról, még nem is sejtette, hogy az állat világszerte inspiráló ikon lesz, és olyan kutyák millióit képviseli majd, akiket senki nem akar örökbe fogadni. A képen Nico, egy 6 éves, siket argentin dog látható, akinek az útja egy Los Angeles-i menhelyről új, szerető otthonba vezetett, és a története igazán különleges.

A kép eredetileg azért készült, hogy vonzza a potenciális örökbefogadókat Nico számára, akit korábban súlyosan bántalmaztak, kutyaviadalokban harcolt, és „agresszív, harapós” kutyaként jellemezték. De a kilátástalanság és kétségbeesés, ami a menhelyen készült képen tükröződik, megmelengette az állatbarátok szívét, és Nico a nemkívánatos kóbor kutyák „reklámarca” lett.

Nico megmenekülésének története akkor kezdődött, amikor Kelly Gibson, egy San Diego-i állatmentő a menhelyre utazott, és megmentette a halálra ítélt kutyát. Segített neki, hogy orvosi ellátást kapjon, többek között rákos és nem rákos daganatait is kezelték, majd Gibson arról is gondoskodott, hogy szerető nevelőotthonba kerüljön Indiana államban.

Nico csodálatos módon felépült, és új, végleges otthonra talált, Bridget Swan és családja örömmel fogadták be a nehéz sorsú, de jó kiállású, heterokrómiás kutyát. Bár Nico egészségügyi küzdelmei ezzel még korántsem értek véget, szimbolikus happy endje a hátrányos helyzetű kutyák megmenekülésének története.

Nico egy ideig boldogan élt új családja körében, ahol még egy másik kutya társaságát is élvezhette, de végül kiújult a rákja, az egészségi állapota romlani kezdett, és végül elpusztult. Bár Nico már nincs a családja körében, az övé egy igazi túlélő története, aki miden nehézség és kegyetlenség ellenére, amit átélt, végül szerető gazdákra talált.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet