KezdőlapHobbySose aludj el nyitott ajtóval - A feng shui szabálya szerint sem...

Sose aludj el nyitott ajtóval – A feng shui szabálya szerint sem tanácsos zárt ajtóval aludni

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ha a gyermekeid a másik szobában alszanak, nagy valószínűséggel hagyod nyitva a hálószobád ajtaját. Abban az esetben sem szoktuk magunkra csukni az ajtót, ha a levegő szabad áramlását akarjuk biztosítani. A szakemberek azonban bebizonyították, ezek a szokások cseppet sem egészségesek, és hogy a legjobb, ha csukott ajtóval térünk nyugovóra.

A tudósok néhány nyomós okot is felsoroltak az elméletük alátámasztására. Azt állítják, ezek tudatában már kétszer is meggondolod, hogy nyitva hagyod-e a háló ajtaját. A kutatásaik ugyanis fényt derítettek arra, mi történhet, ha nyitott ajtó mellett alszol, illetve, miért jó, ha több intimitáshoz juttatod hozzá magad.

A csukott ajtó blokkolja a külvilág zajait

Amennyiben zajos környéken laksz, ráadásul éber alvó vagy, jobban teszed, ha becsukod magad mögött a hálószobád ajtaját. Ezzel nem szűnnek meg varázsütésre a zavaró hangok, de az ajtó jelentős mértékben tompítja azokat, így nem kell ezerszer is megébredned éjjel, és mentesülsz az visszaalvás nehézsége alól.

Hatékonyabban reagálhatsz, ha netán betörnének hozzád

Ha a szobád ajtaja csukva, sokkal hatékonyabban reagálhatsz egy rablásos betörésre, mint általában. A zárt térben feltűnés nélkül indíthatsz telefonhívást, és el is rejtőzhetsz, míg a rendőrség vagy az illetékes hatóságok biztosítani tudják a védelmedet.

Nagyobb eséllyel élhetsz túl egy tűzvészt

Ha nyitott ajtóval térsz nyugovóra, egy lehetséges tűzvész esetén gyorsabban hatol be a füst és a láng a helyiségbe, ahol alszol. Egy zárt ajtó jelentősen lelassíthatja ezt a folyamatot, neked pedig elegendő reakcióidőt ad ahhoz, hogy a megmeneküléshez szükséges döntéseket meghozd.

A hő sem emelkedik oly gyorsan a szobában, mint ahogyan az ajtó a mérgező füstnek is gátat szab épp addig, míg kell.

A Feng Shuiban, egy csukott ajtó bent tartja a pozitív energiákat

Amennyiben a hálószobáról esik szó, a Feng Shuinak precíz elvei vannak. Egyike a legfontosabbaknak, hogy sose aludj nyitott ajtóval. Miért? Mert így a pozitív energia könnyen távozhat a helyiségből, és épp ilyen könnyen léphet a szobába a negatív energia. A zárt ajtó a biztonság érzését adja, és segít tisztább elmével, pihentebben ébredni, nyugodt lelkiállapotban.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet