KezdőlapHobbySót öntött a sütőpapírra, majd elkezdte dőrzsölni rajta a vasalót. Hogy miért?...

Sót öntött a sütőpapírra, majd elkezdte dőrzsölni rajta a vasalót. Hogy miért? Ezt neked is tudnod kell!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A konyha elengedhetetlen tartozéka a só. Ezen ásványi anyag nélkül szinte senki sem tud meglenni, hiszen igazi alapízt az életeknek csakis a só tud adni. Azonban ezt az apró szemcséjű, leggyakrabban fehéres színű, kristályos szerkezetű anyagot még több háztartási területen is bevethetjük, amellyel egy sor problémát orvosolhatunk.

vasalo-so

A vasaló aljára néha olyan anyagok szoktak ráégni, ráragadni, amelyektől fogalmunk sincs, hogy miként szabadulhatnánk meg. Nos, állítsuk be a legforróbb fokozatra a készüléket, vegyünk elő egy sütőpapírt, vagy újságpapírt, szórjunk rá sót, majd a vasaló alját 1 percig jól dörzsöljük oda.

Ha netán a zsíros lerakódástól kigyullad a serpenyő, ne esünk pánikba, a só remekül elfolytja a lángokat, mert ha nincs oxigén, nincs tűz sem. Az odaégett ételeket is könnyebben fel tudjuk szedni, ha a serpenyőt besózzuk, majd öntünk rá egy kevés vizet. Tíz perc múlva máris könnyedén ki lehet mosni a piszkos, zsíros edényt.

Az összezsírozódott szivacsot is, ha éjszakára sós vízbe beáztatjuk, másnapra olyan lesz mint újkorában, így nem kell eldobni, és mást venni helyette.

Az hajszálak miatt eltömődött lefolyókat egy negyed bögre szódabikarbóna és ugyanennyi konyhasó keverékével ki lehet dugaszolni. Csak öntsük bele a lefolyóba, majd öntsünk rá fél bögre ecetet, ezután egy fazék forrásban lévő vizet is rá kell tölteni.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet