KezdőlapHobbySzemélyiségteszt: mondd el nekem, hogyan ülsz és én elárulom neked mik a...

Személyiségteszt: mondd el nekem, hogyan ülsz és én elárulom neked mik a rejtett személyiségjegyeid!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Többféle személyiségteszt kering a világhálón, melyekből érdekes dolgokat tudhatunk meg önmagunkról (és másokról). Meglepő, de igaz: az emberi viselkedés mögött rengeteg olyan indok áll, melyre még maga az egyén sem tud konkrét magyarázatot adni. Viszont, ha érdekel a téma, és nyitott szemmel jársz, a nonverbális jelekből sokat tanulhatsz, így jobban megértheted a saját és mások viselkedését.

Érdekes tanulmányok kimutatták, a repülőjáratok személyzetét például külön képzésben részesítik arra, hogy felismerjék a keresztbe tett bokával ülő embereket. Ők ugyanis gyakran idegességet vagy szorongást érezhetnek, ennek tudatában pedig a légiutaskísérők segíthetnek nekik megnyílni és ellazulni. A testbeszédünk tehát sokat elárul a rejtett érzelmeinkről és gondolatainkról, szóval ha megtanulunk olvasni ezekből a nonverbális jelekből, teljesen más értelmet nyernek számunkra egyes emberek szavai.

Készen állsz arra, hogy megtudd, mit árul el az ülőhelyzeted a személyiségedről?

1. ülőpozíció – egyenes térdek

Ez a testhelyzet a pontos, racionális, kimért, megfontolt és brutálisan őszinte embereké. Ha te is gyakran így foglalsz helyet, azt jelenti, egészséges önképpel és pozitív életszemlélettel rendelkezel. Tisztában vagy a saját értékeiddel, ami magabiztosságot ad. Az Ohiói Állami Egyetem egyik kutatása is megerősítette, az egyenes térdekkel ülő embereket képzettebbnek tartják az állásinterjúkon, az általuk megpályázott munkakörre. Az ilyen személyek magabiztosságot sugároznak, és tisztában vannak a saját képességeikkel.

Ellenben, tartózkodó típusok, nem fecsegnek, csak akkor beszélnek, ha szükséges. Ami viszont a szívükön, az a szájukon is. A gondolataikat egyenesen, rossz szándék nélkül tárják fel. Az érzelmeiket is hasonló módon kezelik. A kapcsolatokban a hűség és az elkötelezettség kulcsfontosságú számukra. Általában támogató, megértő emberek, akikkel jó érzés beszélgetni. Ugyanakkor kissé irányítók és követelőzők lehetnek, és nehezen tudják kifejezni a saját érzelmeiket.

Bár hivatalos környezetben célszerűbb egyenes térdekkel ülni, mégis bizonyos esetekben ez a pozíció merevséget üzenhet. Ezt elkerülendő, lazítsd el a vállad, a karjaidat is engedd természetesen az öledbe esni. Enyhén előre is hajolhatsz, hogy nyitottabb és megközelíthetőbb megjelenést kölcsönözz. Akik ezt az ülőhelyzetet preferálják, gyakran lesz belőlük pilóta, fogorvos, sebész, könyvelő, szoftvermérnök, adattudós, statisztikus, kutató, író vagy szerkesztő.2. ülőpozíció – széttárt térdek

Ez a testhelyzet arról árulkodik, hogy énközpontú vagy. Szereted, ha a figyelem csak rád terelődik, és a legfontosabb személy az életedben te magad vagy. Önző lehetsz. Nagyképű energiát sugározhatsz. Ha ebben a pozícióban ülsz, azt üzened a világnak, hogy megpróbálod kijelölni a területedet és megmutatni a hatalmadat. A tanulmányok bizonyos mértékben ráerősítenek erre: a széttárt térdekkel ülő emberekről azt állítják, gyakran szoronganak és alacsony az önbecsülésük, éppen ezért szeretnének minél nagyobb teret elfoglalni, hogy jól érezzék magukat a bőrükben. Sokat aggódnak, de ezt kifelé sosem mutatnák.

A tökéletességre vágynak, de nincs elég kitartásuk ahhoz, hogy egy feladatot megfelelően befejezzenek. Állandóan túlgondolnak és tele vannak félelemmel, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnék. Lehetnek igazán jó ötleteik, csak nem tudják megfelelően tálalni azokat. Az is előfordul, hogy nem tudnak a tetteik/szavaik következményeiről. A kapcsolatokban általában menekülnek a kötelezettségek elől. Szeretik, ha a dolgok a saját szabályaik szerint alakulnak, ellenállás esetén pedig gyakran kiborulnak. Ha sikerül megállapodniuk, szenvedélyes szeretőkké válnak. Nem félnek kifejezni az érzéseiket úgy tettekben, mint szavakban. De nagyon birtoklók is tudnak lenni, pusztán abból a szándékból, hogy megvédjék a partnerüket.

A széttárt térdekkel való ülés a dominancia vagy a magabiztosság jelének tekinthető, de a tiszteletlenség vagy az agresszió jeleként is értelmezhető. Emiatt, a hivatalos környezetben ajánlott összezárt térdekkel ülni. Célszerű lenne hanyagolni ezt a pozíciót akkor is, ha ellentétes nemű személlyel ülsz szemben: a széttárt térdek ugyanis a érdeklődés jeleként is érthetők. Ha nem ez a szándékod, jobb tehát, ha odafigyelsz a testbeszédedre. Akik ezt az ülőhelyzetet preferálják, gyakran lesz belőlük zenész, táncos, jógaoktató, harcművész, ács, szerelő, vízvezeték-szerelő, villanyszerelő, kertész vagy festő.

3. ülőpozíció – keresztbe tett lábak

Ez a testhelyzet elárulja, te vagy a legjobb beszélgetőpartner a szobában. Öröm veled beszélgetni. Bármilyen beszélgetést könnyedén végig tudsz vinni. Te vagy a legkevésbé ítélkező, és mindent megteszel azért, hogy megértsd, mit próbál közölni a másik. Művészi beállítottságú vagy, hajlamos vagy nyitott szemmel is álmodozni, tele vagy ötletekkel és kreativitással, rendkívül fantáziadús gondolkodással rendelkezel. Ugyanakkor a legóvatosabb ember is vagy. Nem bízol meg könnyen másokban. A gondolataidat általában megtartod magadnak. Sok időbe telhet, mire valakit beengedsz az életedbe. Barátságosnak tűnhetsz, de nem barátkozol könnyen. Inkább a saját gondolataidra és érzéseidre koncentrálsz. Sokat elmélkedsz magadon. Nem vagy egy bulizós típus. Inkább a belső világoddal foglalkozol, mint a külvilággal.

Akik szeretnek így ülni, általában vonzó, karizmatikus személyiségek. Jól érzik magukat a bőrükben, és nem érzik szükségét annak, hogy másoknak bizonyítsanak. Teljes mértékben élvezik az életet. A párkapcsolatokban figyelmesek a partnerük igényeire, és mindig hajlandók segíteni. Lehet, hogy zárkózottabbak, mint mások, de mégis mélyen elkötelezettek a kapcsolataik iránt. Befelé fordulásuk viszont megnehezítheti, hogy megnyíljanak a partnerüknek. Lehet, hogy meg kellene tanulniuk felvállalni a sebezhetőségüket és nyíltan közölni az érzéseiket.

A keresztbe tett lábakkal való ülés a kényelem és a nyugalom jele lehet, de a védekezés vagy a bezárkózás jelének is tekinthető. Hivatalos környezetben emiatt megfelelőbb lehet, ha kerülöd ezt a testtartást. Akik ezt az ülőhelyzetet preferálják, gyakran lesz belőlük divattervező, belsőépítész, stylist, művészeti kurátor, táncos, jógaoktató, filozófus, terapeuta, tanár vagy tanácsadó.

4. ülőpozíció – keresztezett boka

Ez a testhelyzet arról árulkodik, hogy földhözragadt, elegáns és kifinomult vagy. Eltökélt és motivált vagy. Keményen és fáradhatatlanul dolgozol céljaid eléréséért. Ambíciód ragályos. Általában szeretsz visszafogott lenni, nem nyílsz meg gyorsan, ugyanakkor van egy hihetetlen képességed arra, hogy bármilyen helyzetben nyugodt és magabiztos legyél. A körülötted lévő embereket is magabiztossá tudod tenni. Általában kiegyensúlyozottan viselkedsz, és ritkán esel pánikba. Nem sietsz el semmit, nem kapkodsz a döntések meghozatalában vagy a dolgok elvégzésében. Sokszor már csak a megjelenésed is elég ahhoz, hogy a problémák megoldásra találjanak.

Akik szeretnek így ülni, azok meglehetősen sokat törődnek a megjelenésükkel. Legbelül bizonytalanok, de ezt kiválóan tudják leplezni. Jó hallgatóságok, talán ezért is bíznak bennük az emberek. Emellett nagyon zárkózottak, és sosem osszák meg másokkal a terveiket. A kapcsolatokban óvatosabbak és kevésbé impulzívak. Időt szánnak arra, hogy megismerjenek valakit, mielőtt elköteleznék magukat. És az is időbe telik, míg megnyílnak a partnerüknek. Nem szeretik mások orrára kötni a magánéletüket. Ha pedig megtalálták azt a személyt, akivel minden a helyére kerül, egy életre kötelezik el magukat.

Ha keresztezett bokával szeretsz ülni, és közben gyakran „dobolsz” a lábaddal, ez az idegesség vagy szorongás jelének is tekinthető. Ha azon kapod magad, hogy ezt csinálod, próbálj meg ellazulni, és a beszélgetésre koncentrálni. Ezenkívül a keresztezett karok és a keresztbe tett bokákkal való ülés gyakran üzen érdektelenséget is. Akik ezt az ülőhelyzetet preferálják, gyakran lesz belőlük csontkovács, masszázsterapeuta, gyógytornász, jógaoktató, táncos, énekes, színész, modell, stylist vagy belsőépítész.

5. ülőpozíció – négyes lábzár

Furcsa megnevezés, ami abból adódik, hogy ha az egyik bokád felteszed a másik térdedre, a tested egy 4-es számjegyet formál. Ez az ülőhelyzet arról árulkodik, hogy magabiztos, tekintélyt parancsoló és uralkodó vagy. Nemtől függetlenül, ha négyes lábzárban ülsz, fiatalosabbnak, nyugodtabbnak, önelégültebbnek, dominánsabbnak és magabiztosabbnak mutatkozol, mint a más üléspozícióban ülők. Biztonságos és elégedett vagy önmagaddal. Az elmédet és az energiádat arra fordítod, hogy az életed bármely területén bármilyen hiányt beteljesíts. Célokat tűzöl ki magad elé, és okosan dolgozol, amíg mindet el nem éred.

A karriered és az oktatás számodra prioritást élvez. Kedveled a változatosságot, ezért olyan állásokat célzol meg, melyek új ismereteket kínálnak neked, és nem ragadsz bele egy unalmas rutinba. Szereted a teret és a magánéletedet is. Szeretsz jól öltözködni és jól kinézni. Ugyanakkor vitatkozó, versengő természetű vagy, és nagy valószínűséggel utasítasz el mindent, ami eltér a saját véleményedtől. A kapcsolatokban hűséges és elkötelezett maradsz a partneredhez, még akkor is, ha a dolgok nehezebbre fordulnak. Nagy benned a versenyszellem és a bizonyítani akarás. A legdurvább helyzetekben is képes vagy higgadt, összeszedett maradni. Néha a makacsságod megnehezíti, hogy kompromisszumot köss, vagy hogy empatikus légy a partnereddel.

A négyes lábzár testhelyzetet sokszor a dominancia vagy a hatalom jelének tekintik. Ha tekintélyt parancsoló személyiség vagy, akkor ülhetsz ebben a pozícióban. Ha azonban beosztott vagy, akkor jobb, ha elkerülöd ezt a pozíciót a hivatalos környezetben. Akik ezt az ülőhelyzetet preferálják, gyakran lesz belőlük jógaoktató, filozófus, művész, tervező, koreográfus, webdesigner, adatelemző, marketingelemző, politikus vagy bürokrata.

Bónusz ülőpozíció – egy irányba dőlő lábak

Ez a testhelyzet arról árulkodik, hogy céltudatos, ambiciózus és titokzatos ember vagy. Legfőbb erényed a türelem, a megfontoltság, a tökéletességre vágysz abban, amit csinálsz. Képes vagy kontrollálni az impulzusaidat. Határozott és kitartó vagy még a kihívásokkal szemben is. Észreveszed és értékeled az apró dolgokat. Szereted a rendet, a szervezettséget. Szenvedélyes vagy a dolgok, emberek iránt, melyek/akik fontosak számodra. Időt, pénzt és erőfeszítést csak abba fektetsz, amibe tényleg érdemes. Téged nem lehet egykönnyen meggyőzni. Az a fajta ember vagy, aki minden szemszögből megvizsgálja a dolgokat, mielőtt döntene. Kiváló titoktartó is vagy. Csak annyit árulsz el, amennyit szeretnéd, hogy mások is tudjanak rólad.

Bónusz ülőpozíció – a térdek összeérnek és a lábfejek egymás felé mutatnak

Ez a testhelyzet elárulja, hogy általában gondtalan személy vagy. Nem filozofálsz sokat az élet dolgain, hanem a szívedre hallgatsz. A szeszélyeid és kívánságaid szerint éled az életed. Nem törődsz azzal, amit mások gondolnak rólad. Vicces, vidám, spontán és szeszélyes vagy. Szeretsz a jelenben élni. Nem aggódsz a jövő miatt. Nem vagy tehát egy tervező típus, annál inkább szeretsz sodródni az árral. Független természeted meglehetősen elbűvölővé tesz. Rendkívül kreatív és közvetlen ember vagy, aki fényt visz a társaságba.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet