KezdőlapHobbySzódabikarbónát szórt az ágyra. 30 perccel később egészen csodálatos dolog történt!

Szódabikarbónát szórt az ágyra. 30 perccel később egészen csodálatos dolog történt!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Életünk során alig 1-2 alkalommal vásárolunk új fekvőalkalmatosságot, éppen ezért időközönként érdemes alaposan kitisztítani, és fertőtleníti a matracot, amin alszunk. Mivel számos poratka és szennyeződés bújik meg benne, egy idő után akár komoly betegségek okozója is lehet. Tegyünk azért, hogy mindig tiszta és higiénikus matracon hajtsuk álomra a fejünk.

agy-szodabikarbona

Az alábbi videóban egy nagyon jó, és olcsó ötletet láthatunk arra, hogyan tisztítsuk ki a matracunkat. A dolog titka ismét a szódabikarbóna mindenható erejében rejlik. Mindig jó, ha van kéznél szódabikarbónánk, hiszen számtalan dologra alkalmazhatjuk.

Először is porszívózzuk le alaposan a matracot. Ezt a műveletet időnként biztos mindenki el szokta végezni, de ez még korántsem elég a fertőtlenítéshez. Egy szitába tegyünk kb. egy fél csészényi szódabikarbónát, és alaposan szórjuk meg vele a matrac felületét, majd hagyjuk rajta 30 percig. Az apró szemcséjű csodaszer hatására megszabadulunk a matrac kellemetlen, állott szagától. De természetesen a száraz szódabikarbóna nem tudja eltávolítani a különböző foltokat, amelyeket leginkább az emberi testnedvek okoznak. Egy tiszta törlőrongyot nedvesítsük be hideg vízzel, és azzal próbáljuk előbb fellazítani a foltokat, de ne súroljuk, mert azzal jobban széthordjuk a foltot okozó anyagokat.

Ezt már olvastad? Ez a szódabikarbónás recept olyasmit tud, amiről álmodni sem mertél volna!

A régebbi foltokat kiszedhetjük, ha egyforma arányban elkeverünk sót, szódabikarbónát és vizet, és a kapott pasztával dörzsöljük be a szennyeződést. Az is fontos, hogy ha víz került a matracra, csak akkor aludjunk rajta, ha előbb teljesen felszárítottuk a nedvességet. Ha szeretnénk a matracunkat még sokáig használni, akkor érdemes egy védőhuzatot vásárolni, vagy készíteni, és azzal bevonni a fekhelyünkül szolgáló puhaságot.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet