KezdőlapHobbyTanácsok a téli autókázásra - Így kell felmelegíteni a motort indulás előtt

Tanácsok a téli autókázásra – Így kell felmelegíteni a motort indulás előtt

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Hasznos tanácsok a téli autózásra vonatkozóan!

Valamikor, az 1989-es évek előtt, olyan nem fordult elő, különösen télvíz idején, hogy a reggeli indulást egy bő negyed óra motormelegítés meg ne előzte volna. Manapság ez a probléma már nem áll fenn, hiszen a modern injektoros motorokkal felszerelt járművek egyetlen kulcsra indulásra készek.

Persze a vélemények itt is megoszlanak a tekintetben, hogy ezek a motorok igénylik-e mégis a melegítést mielőtt elindulnánk velük a napi problémák intézésére. A szakemberek szerint a jelen autóinak nincs szükségük a hosszas motormelegítésre indulás előtt, ellenben a téli időjárásban, arra mindenképpen figyeljünk oda, hogy az elindulást követően ne pörgessük fel a motort, addig, amíg az el nem érte az üzemhőmérsékletet.

Ugyanis egy hideg reggelen, az autóban található fagyálló folyadék hőmérséklete értelemszerűen a 0 C fok környékén van, a motorolaj hideg és vastag, és ilyen a kapcsoló szekrény olaj is, tehát ezek a mutatók, akár hogyan is nézzük, nem a legoptimálisabbak az indításhoz. Ezért inkább várjunk néhány percet az indítás után, mert ezzel hosszútávon a saját zsebünket kíméljük.

Tankoláskor, a benzines autók esetében használhatunk egy fagyásálló keveréket, ami nagy hideg esetén segítséget nyújt abban, hogy az estleges benzinbe került vízszemcsék ne okozzanak problémát.

Gázolaj esetén, érdemes az évszaknak megfelelőt használni, ugyanis a téli változat jobban megvan szűrve, hogy a benne található esetleges parafinrészecskék a hideg hatására is folyékony állapotban maradhassanak. Ezen autók esetében nagyon fontos, az üzemanyag szűrő kitűnő állapota, vagy olyan szűrő használata, mely képes kiszűrni a gázolajban található vízszemcséket.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet