KezdőlapHobbyTizenéves lány ingyenes kerekesszéket épít fogyatékkal élő kutyák, macskák és még kecskék...

Tizenéves lány ingyenes kerekesszéket épít fogyatékkal élő kutyák, macskák és még kecskék számára is

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A Minnesotából származó Shaine Kilyun YouTube videókból tanulta meg a kerekesszékek készítését, és segíteni akar a mozgássérült állatoknak.

A középiskolás lány személyes küldetésének tekinti, hogy javítson az állatok életminőségén. Shaine Kilyun online tanulta meg, hogy kell kerekesszéket készíteni állatoknak. A 16 éves lány jelenleg is a kerekesszékek tökéletesítésén dolgozik, és igyekszik minden egyes darabot az egyes állatok igényeihez alakítani. Készített már testre szabott kerekesszéket kutyáknak, macskáknak, sőt, még egy sündisznónak is, most pedig egy kacsának tervez egy különleges darabot.

Kilyun próba-szerencse alapon dolgozik, és bármilyen méretű állatnak készít tolószéket, a hatalmas német dogtól kezdve az aprócska sündisznóig. Kilyun munkájának óriási hatása van, különösen mivel azáltal, hogy visszaadja a sérült állatok mobilitását, sok esetben szó szerint az életüket menti meg.

„Egyszerűen csak szeretem az állatokat, és valahogy segíteni akartam. Már megmentettem néhány életet, és remélem, hogy még többet megmenthetek” – mondja a kamasz lány.

Ahogy egyre jobban belejött a munkába, elkezdte jobban megszervezni azt, és létrehozta a Wheelies Dog and Cat Wheelchairs oldalt az Instagramon.

„Egyedi, kézzel készített és olcsó kerekesszékeket készítek speciális igényű kutyáknak, macskáknak és más háziállatoknak” – írta a közösségi oldalon. Kilyun fő célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az általa készített kerekesszékeket, nem pedig a profitszerzés, mint egyes nagyobb vállalkozásoknak a piacon. A fiatal lány csak a felhasznált anyagok árát fizetteti ki a megrendelőkkel. Kilyun kerekesszékei átlagosan 300 dollárba kerülnek, míg a nagyobb vállalatok akár 1000 dollárért is forgalmazhatják a modelljeiket. A lány azt reméli, hogy segíteni tud azoknak az állattulajdonosoknak, akik túl drágának találják a piacon kapható modelleket.

Mielőtt munkához látna, szereti megismerni az adott állat igényeit. Attól függően, hogy mire van szüksége a betegnek, különböző modelleket tud készíteni. Jelenleg egy kacsának készít kerekesszéket. Kilyun menhelyeket is felkeres, hogy az ottani állatoknak is segíteni tudjon. Egyik legutóbbi „ügyfele” egy Scooter névre hallgató kutya volt, aki Szaúd-Arábiából érkezett az Egyesült Államokba, a Home For Life Animal Sanctuary menhelyre, amely olyan állatokat fogad be, akiket másképpen nagy valószínűséggel senki nem fogadna örökbe. A személyre szabott kerekesszékkel ellátott Scooter képeit a lány az Instagramra is feltöltötte, és azt írta: „Ez egészen HIHETETLEN! Egyedi kerekesszéket adtam Scooternek, aki Szaúd-Arábiából érkezett. Ez a világot jelenti a számomra.” A kutyus gyorsan alkalmazkodott új tolószékéhez, és nagyon élvezte, hogy visszakapta a mobilitását. Egy másik kutyáról, Happyről, pedig még egy videót is megosztott a lány, amin látható, hogy használja új kerekesszékét: „Ezért teszem, amit teszek. Ma megajándékoztam Happyt az első kerekesszékével. Büszke vagyok és nagyon, nagyon boldog. Ez a kutyus minden bizonnyal boldognak tűnt” – írta.

Sokan próbálnak segíteni a lánynak, és pénzt gyűjtenek, hogy folytathassa a munkáját. Lisa Leverdiere, aki egy nonprofit szervezetnek dolgozik, elmondta, hogy a járvány miatt kialakult pénzügyi válság megnehezíti a pénzszerzést. De sokan még így is adakoztak, amit egészen hihetetlennek tart. Leverdiere nagyra értékeli Kilyun munkáját, és azt a sok időt és erőfeszítést, amit a lány a projektbe fektet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet