KezdőlapHobbyÜltessünk paradicsom palántákat áprilisban - Ezzel a trükkel lesz bőségesebb a termés!

Ültessünk paradicsom palántákat áprilisban – Ezzel a trükkel lesz bőségesebb a termés!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Időben érdemes megtervezni, hogyan ültessük a paradicsom palántákat, ha bőséges termésről álmodunk. A paradicsom az egyik legközkedveltebb nyári zöldség, ami tulajdonképpen a gyümölcs kategóriába esik. Aki egyszer kóstolt már ízletes házi paradicsomot, soha többé nem akar boltit enni.

A szakértők szerint a legjobb trükk, ha a leveleket leszedegetjük a szár aljáról, és a lehető legmélyebbre ültetjük a gödörbe. Kathy Jentz kertészeti szakértő elárult egy paradicsomtermesztési trükköt, amely szerinte rendkívül jól működik.

A The Urban Garden szerzője elmagyarázta, hogyan ültessünk paradicsom palántákat áprilisban, hogy élvezhessük az egészséges növényeket és a bőséges termést.

Ahelyett, hogy a paradicsom palántákat a hagyományos módon ültetnénk a földbe, inkább teszteljük Kathy Jentz trükkjét. Az alsó leveleket távolítsuk el, és a palántát ültessük a lehető legmélyebbre. A módszer azért működik, mert a megtisztított szárak fokozzák a gyökérnövekedést.

“Ez a technika több teret ad a gyökereknek a növekedéshez és a talajban való megtelepedéshez, ami sokkal erősebbé teszi őket. Így nagyon egészséges növények lesznek. Mióta ezt a módszert használom, egészségesebb és erősebb paradicsomtöveim vannak” – mondta Kathy Jentz.

Hogyan ültessünk paradicsom palántákat?

Először távolítsuk el a leveleket a szárak alsó részéről. A nagyobb levelek a száron maradhatnak, a kicsiket a tövétől le kell törni. Ezután ássunk egy árkot a talajba, és helyezzük bele a palántát úgy, hogy a legalsó levél legfeljebb 10 cm-re legyen a talaj felett.

A szokásos módon fedjük be földdel a gödröt, és öntözzük meg. Ne féljünk túl mélyre ültetni a paradicsomokat, a szakértő szerint a palánta szárának akár kétharmadát is beültethetjük az árokba.

Ahonnan a kis leveleket leszedtük, mindenképp legyen az a rész a talajban, itt ugyanis új gyökerek keletkeznek. Minél erősebb a gyökérrendszer, a növény annál több tápanyagot tud felszívni.

Kathy Jentz kertészeti szakértő tanácsai

A bőséges paradicsomtermés érdekében Kathy Jentz azt javasolja, hogy ültetéskor figyeljünk az időjárásra, nem kell elhamarkodni a dolgot. Április az ideális időszak, de csak, amikor a talaj hőmérséklete 18 és 21 fok között van, így lesz bőséges a termés.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet