KezdőlapHobbyUtánajártunk, hogy mennyi kakaót tartalmaz a csokoládé. Ezt nem fogod elhinni!

Utánajártunk, hogy mennyi kakaót tartalmaz a csokoládé. Ezt nem fogod elhinni!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A csokoládét jótékony hatása miatt sokan fogyasztják, azonban azt már igen kevesen tudják, hogy a legtöbb csokoládé a valódi kakaó helyett leginkább csak pótló adalékanyagokat tartalmaz.

A csokoládé egészségét dicsérő tanulmányok nem a sarki közértben vásárolható legolcsóbb tábláról beszélnek, hanem egy drágább, és minőségibb példányról. Az alábbiakban azt is megtudhatjuk, hogyan készíthetünk otthon egészséges csokoládét.

A legtöbb olcsó bolti termék nem tartalmaz kakaót, vagyis legalábbis minőségi kakaót biztosan nem. A csokoládé csomagolásán feltüntetett összetevők között gyakran kétféle megnevezést láthatunk a “cacao”-t, és a “cacoa”-t. Jó tudni, hogy ez a két dolog nem egy és ugyanaz, annak ellenére, hogy gyakran egymás szinonimájaként használják őket.

A cocoa, magas hőmérsékleten pörkölt kakaó. A cacao-t pedig a kakaóbabok hideg sajtolása által állítják elő. Nem pörkölik, tehát megőrzi az antioxidáns tulajdonságait is. Sok esetben a kakaóvajat növényi olajokkal keverik össze, és ez egyáltalán nem nevezhető jó minőségű csokoládénak. Ilyenkor még kukoricaszirupot, fruktózt, lecitint, és emulgálószert is adnak hozzá. Kutatások alapján kimutatták, hogy a fekete csokoládé az egyik legegészségesebb csokoládé, mivel sokkal magasabb a kakaótartalma, ezért hatékony antioxidáns.

A tiszta, feldolgozatlan kakaó 7 pozitív tulajdonsága:



  • javítja a memóriát
  • csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, a stroke kialakulásának kockázatát
  • javítja a látást
  • védi az idegrendszert
  • szabályozza a vérnyomást
  • javítja az állóképességet
  • megakadályozza a rákos betegségek kialakulását

Készítsünk otthon egészséges csokoládét!

Hozzávalók:

  • ½ csésze kakaó,
  • ½ csésze kókuszolaj,
  • 4-6 kanál méz, annak függvényében, hogy milyen édesen szeretjük a csokoládét.

Elkészítés: olvasszuk fel a kókuszzsírt, keverjük össze a hozzávalókat egy tálban. Ha kézzel nem sikerül csomómentesre keverjük, akkor használhatunk mixert is. Töltsük formába a masszát, és tegyük a fagyasztóba 1 órára. Ízlés szerint keverhetünk bele még bármilyen magot, szárított gyümölcsöt.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet