KezdőlapHobbyVirágaink 11 titka

Virágaink 11 titka

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A virágüzletben minden virág tökéletes, egészséges, gyönyörű. Amint megvásárolom a legszebbet és hazaviszem, lassan, de biztosan hervadni kezd. Téged is bosszant ez?

Néhány titok a virágüzletek repertoárjából:

● A virágüzletek többsége hétfőn reggel frissíti a kínálatát, így a péntek és a szombat remek nap az engedmények kérésére.
● Virágot vásárolt, és elfogyott a tartósítószer? Próbálja ki ezt a koktélt: negyed liter 7Up, háromnegyed liter sima víz és 2-3 csepp fehérítő.
● Kérj engedményt. A virágboltok általában engedményt adnak nyugdíjasoknak és szimpatikus vásárlóknak.
● A virág szárát ferdén vágd, és úgy helyezd vízbe. Továbbá naponta legalább egyszer cserélj vizet, és a tartósító szerrel, amit az üzletben kaptál, ne spórolj!
● Ne felejtsd el kimosni a vázát szappannal, amikor vizet cserélsz. Másképp a váza falához tapadt baktériumok a friss vizet ellepik és szennyezik.
● A friss rózsa vásárlásánál figyeljünk oda a rügy alján elhelyezkedő szirmokra. Minél több szirom repedezett, vagy törött, annál régebbi a rózsa.
● A gyümölcsök a virágaink ellenségei. Az általuk kibocsájtott etilén gáz lassan, de bíztosan megöli a virágunkat még akkor is, ha néhány centiméterre és külön tálba helyeztük őket.
● Igen, a virágaink jól mutatnak az ablakban, viszont a közvetlen napsugárzás 1-2 nap alatt bíztosan elhervasztja őket
● Rózsát vásárolni a sarki virágüzletben is lehet, de ezek többnyire 2 nap alatt elhullatják a szirmaikat. Miért? Azért, mert ezeket már több ízben is visszavágták és nem megfelelő, hideg helyen tárolták, ami nem természetes környezete a rózsának. Vásároljunk igényesen profi virágüzletben.
● Nem az orrod a hibás! A mai termesztők legtöbbje mutatós, szép, hosszú virágok termesztésére állt rá, és a speciális szerekkel jórészt kiölik a virágok illatát.
● Nem a kertészek akarták a Bálint napot februárban ünnepelni! Ha rajtuk múlna, a rózsáknak ideális nyári évszakban lenne megtartva.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet