Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az életed nagyban megváltozik majd, ha megtanulod igazán tisztelni önmagadat.

1. Jobb lesz a kapcsolatod önmagaddal

Abban a pillanatban, amikor elkezdesz törődni magaddal – fizikailag, szellemileg és lelkileg egyaránt – nem kötődsz majd többé olyanokhoz sem, akik csupán negatív érzelmeket közvetítenek feléd.

2. Megtanulod szeretni önmagadat

Felhagysz azzal, hogy mások szeretetével próbáld meg kitölteni az űrt a lelkedben, és rájössz, hogy a saját magad iránti szeretet és elismerés is képes erre.

3. Megszabadulsz a káros kapcsolatoktól

Ezek a kapcsolatok csak tönkretesznek. Lehet, hogy te szereted ezt a személyt, és gondoskodsz róla, de ő nem segít neked abban, hogy fejlődj. Ez a kapcsolat lényegében érzelmileg bántalmaz téged. Mindent megadsz a szeretett személynek, de nem kapsz cserébe semmit. Néha az a legnehezebb, hogy elszakadj a nem megfelelő személyektől.

4. Boldogabb leszel

Egészen egyszerűen jóval kevesebb drámában lesz részed, mert tudod, hogy távolodj el a negatív helyzetektől, amelyek nem tesznek boldoggá.

5. Javulnak a kapcsolataid

A munkahelyi és a magánéleti kapcsolataidban egyaránt olyan embereket választasz majd magad köré, akik jobban hasonlítanak rád, és akik mellett fejlődhetsz.

6. Értékes embereket vonzol magadhoz

Megtörténhet, hogy azelőtt olyanokra fecsérelted az idődet, akik jóval kevesebb időt és figyelmet fordítottak rád, de végre megértetted, hogy nem érdemlik meg az értékes időt.

7. Megtanulsz küzdeni magadért és az elképzeléseidért

Amikor elkezdesz hinni magadban, már nem hat rád akkora mértékben mások negatívizmusa és elbizonytalanítása. Mondhatnak rólad bármi rosszat, megkérdőjelezhetik a cselekedeteidet, de te megtanulod, hogy többé ne hallgass rájuk.

8. Sokkal magabiztosabb leszel

Az önbizalom az élet minden aspektusának fontos része. Ha belenézel a tükörbe, már nem vagy elégedetlen magaddal, hanem arra a belső hangra hallgatsz, amelyik azt súgja neked, légy büszke magadra.

9. Nem magyarázkodsz

Ha meghozol egy döntést, ami boldoggá tesz, senkinek nem tartozol érte magyarázattal.

10. Nem kérsz mindenért bocsánatot

Ha biztos vagy a döntésedben, nem kell érte bocsánatot kérned. Csak akkor kérj bocsánatot, ha hibáztál, de soha ne kérj elnézést azért, aki vagy.

11. Nem hiszel a hazugságoknak

Már nem hiszel a hazugságoknak és a kifogásoknak. Távolságot tartasz azoktól, akik hazudnak neked.

12. Nem leszel féltékeny

Lehet, hogy a múltban összehasonlítottad magadat másokkal, de most már tudod, hogy csak egyetlen emberrel kell versengened: azzal, akit a tükörben látsz.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!