Egy elegáns és kifinomult torta mindig nagy kézügyességgel és szakmaisággal készül. A profi versenyek cukrszai szebbnél szebb, látványosabbnál látványosabb tortákkal lepik meg a nagyközönséget, nem véletlen, hogy Magyarországon is minden évben elkészül az Ország Tortája sütemény.
A hagyományos tortáktól a egyedi torták különlegesek díszitésükben, mutatosságukban és miért ne bonyolultságukban különböznek. Egy mutatós tortna nemcsak alakban és színben lépes magára vonni a figyelmet, hanem a felületére rajzolt finom vonalakkal, a cukrász által elképzelt formákkal.
Az alábbi videóban egy egyszerű, de annál mutatósabb torta elkészítését láthatjuk. Amit láthatjuk a fehér tortát előbb tejszínhabbal vonják be, majd egy spatulával szépen símára kenik.
Amikor a torta megkapta végleges formáját, következhet a folyékony fondant, sárga és nyers zöld színben. A színek egymást váltják, így teszik még hangulatosabbá a tortát. Amikor a fondant is felkerült a tortára, jöhet a díszités.
De többet nem árulunk el, nézzétek meg a cukrász kreatívitását. Mi imádtuk:
https://www.youtube.com/watch?v=_fF5ELfMAG4