A méz évszázadok óta mindennapjaink részét képezi, használjuk étkezéshez, szépségiparban és gyógyászatban egyaránt. Pozitív tulajdonságai felsorolhatatlanok, annyi biztos, hogy, ha eddig hiányzott a méz a kamra polcáról, érdemes beszerezni, és rendszeresen fogyasztani.
Ahhoz, hogy a méz az asztalunkra jusson, sok munka van vele. A méheken kívül szakértők dolgoznak azért, hogy az aranysárga nedűt élvezhessük. Ahhoz, hogy az üvegbe kerülhessen a méz, bizony számos esetben megzavarják a méhek hétköznapi, jól kiszámítható rendszerre épülő életét.
Egy ausztráliai méhész és fia, forradalmian új módszert dolgozott ki arra, hogyan jusson könnyebben a méz az üvegekbe.
Stuart és Cedar Anderson azt találta ki, hogy zavartalanul élhessenek a méhek, és a méhészek is biztonságba legyenek, a méz egyenesen az üvegbe folyjon ki. Egy, a kaptárba beszerelt cső segítségével az összegyűlt méz „magától“ feltölti az üvegeket, így már csak annyi dolga van a méhésznek, hogy elvegye a tárolóedényeket, ha feltelnek.
Nézzétek meg a videót és ha tetszik a két férfi ötlete mutassátok meg barátaitoknak is!