Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Földünk legnagyobb testű és talán mondhatjuk legempatikusabb szárazföldi élőlénye az elefánt. Az ormányosokkal kapcsolatban még számos titok él, amit a szakértők sem tudnak megfejteni, csak a viselkedésükből lehet pár következtetést levonni, hogy miként viszonyulnak egymáshoz, hogyan kommunikálnak.

Az elefántok rendkívül fejlett kapcsolati és érzelmi intelligenciával rendelkeznek, hiszen nagyon összetartóak, megérzik saját halálukat, illetve az elhunyt társuktól is, a horda minden tagja személyesen búcsúzik el.

Az alábbi kisfilm is remekül példázza az óriás emlősök odaadását és összetartását. Ez különösen megmutatkozik, mikor egy fiatal egyed szorul segítségre, hiszen a felvételen egy kiselefánton próbálnak meg segíteni, amely egy iszapos tóból egyszerűen képtelen partra jutni. Az anyja mellett még több nőrokona is megpróbálja szárazföldre tuszkolni a kis bajbajutottat.

A kísérlet sajnos többször is kudarca fullad, mivel a partszakasz túl magas ahhoz, hogy borjú fel tudjon kapaszkodni. De a kitartásuk végül kifizetődik, mivel egy más partvonalra tereli az újoncot, ahol már könnyebben ki tud evickélni a vízből.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!