KezdőlapNapi LikeKiment a tengerpartra a lovakkal, majd elkezdett szaladni. Ha imádod a lovakat,...

Kiment a tengerpartra a lovakkal, majd elkezdett szaladni. Ha imádod a lovakat, ezt látnod kell!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ha ezt a felvételt megnézzük, percekre azt érezhetjük, hogy nagyonis rend van a világban. Elmúlik a gyomorszorító aggodalom, a kétségbeesés, a “mi lesz holnap”. Adjuk át magunk a pillanatnak és érezzük, a világ tökéletes, csodaszép, és, ha nagyon figyelünk, minden perce, láthatjuk, hogy folyton tartogat valami szépséget.

Lichmann-lovak

A világhírű, 5 csillagos lóidomár, David Lichmann egy átlagos hétköznapját láthatjuk. Három lovával sétál a tengerparton, játszanak, szórakoznak, de közben komoly oktatás is zajlik. Lichmann úgy beszél az állatokhoz, hogy alig halljuk, de állat és ember szinte szavak nélkül is értik egymást. Hogy ki érzi jobban magát, ő vagy a lovak eldönteni lehetetlen, hiszen a harmónia és az összetartozás csak úgy sugárzik róluk.

Ha valaki töltött már több időt lovak közelében, vagy nézett a mélybarna, már-már fekete szemükbe, tudja, azt a nyugalmat árasztó érzést semmi nem tudja pótolni igazán. Lichmann egész Észak-Amerikában lovas előadásokat tart, és az ebből befolyt összeget különböző lovas intézmények számára osztja szét.

A lovak nagyon rég, még i.e. 3500-ban, először Közép-Ázsiában kerültek közelebbi kapcsolatban az emberrel, ekkor háziasították őket. Legelőször szerszámok, és különböző más terhek, csomagok szállítására használták, majd csak jóval később lett belőlük hátas jószág. Ettől fogva a vadászatokon, háborúkban, csatákban is nagy szerepe lett a lovaknak. Az, hogy közelebbi kapcsolatba kerültek az emberrel, nagyban megkönnyítette a közlekedést és a szállítás folyamatát is. A ló nem csak kiváló teherbíró, de rendkívül jó társ, könnyen betanítható, figyelmes, okos, és együttműködő. A manapság egyre inkább elterjedt lovasterápiák pedig kiváló bizonyítékai annak, hogy a ló kifejezetten jó hatással van az ember lelki egészségére, fejlődésére is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet