KezdőlapNapi LikeKismókust talált a vihar után, házi kedvenc lett belőle - Aranyos VIDEÓ

Kismókust talált a vihar után, házi kedvenc lett belőle – Aranyos VIDEÓ

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Szeptemberben hatalmas vihar tört ki Austinban, Texasban. Egy nő a vihar után különös kis lényre bukkant a kertjében. Egy mókusra, aki egy pekándiófáról esett le.

sandy

Kis szemei tárva, megszeppenve nézte megtalálóját. Az öt hetes mókust megmentője bevitte a házba, megfürdette és meg is etette. A kis mókus csupán 6 grammot nyomott, amikor rátaláltak. Sandy, ezt a nevet kapta a kis mókus, már másfél éves, láthatóan jól érzi magát gazdájánál (a videón Sandy még csak két hónapos volt).

Megtalálója elmondta, tíz évig tartott patkányokat, maga egy arapapagájjal nőtt fel, így a mókusnevelés nem volt számára megerőltető feladat. A mókusok kb. annyit élnek, mint a macskák – megközelítőleg 18 évet. Életvitelüket nézve is hasonlítanak a macskákhoz, sok energiájuk van, és sokat alszanak.

A macskák mellett a papagájokra is hasonlítanak, mindent szeretnek a földre dobni, és mindent szeretnek megrágni. Diétájukat tekintve magokat, dióféléket, zöld leveleket, gyümölcsöket, fát, csontokat esznek. Gazdája elmondta, Sandy még a pizzát is megeszi, de belekóstol a kávéba is.

Ha a mókusokat megfelelően tartják tökéletes házi kedvenc lesz belőlük, de soha ne felejtsük el, hogy ezek vadállatok, a természetben érzik igazán jól magukat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet