KezdőlapNapi LikeA nap legcukibb VIDEÓ-ja: 1,5 éves kislány telefonbeszélgetése az apukával!

A nap legcukibb VIDEÓ-ja: 1,5 éves kislány telefonbeszélgetése az apukával!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nem sok dolog nevezhető annyira édesnek, mint egy beszélni tanuló kisbaba. Miután több hónapon át sírással és mutogatással kommunikál a környezetével, minden gyerek életében eljön az a pillanat, amikor végre szóban is kifejezheti gondolatát.

Azonban, még mielőtt kimondanák legelső szavukat, a kicsik egy olyan fejlődési szakaszon mennek át, melyet gügyögésként nevezhetünk meg, és amelyben a babák próbálgatják a hangformálás technikáját. Míg az első szavakat 1 éves koruk táján ejtik ki, addig a gügyögést 4–7 hónapos korukra időzíthetjük.

A kutatások azt bizonyítják, hogy minél többet beszélsz a gyerekedhez, az annál hamarabb fog megtanulni beszélni. Ha gyakran olvasol fel neki, bevonod őt a háztartási tevékenységekbe és a társaságba, akkor sokat segítesz neki a nyelvvel való megismerkedésében. Az ismétlés a kulcs, szóval ne lepődj meg, ha ezerszer is ugyanazt a mesét, dalt, szavakat akarja meghallgatni.

A maga 16 hónapos korával egyértelmű, hogy a kis Emilia rengeteget gyakorolta a gügyögést. Hallani őt, amint édesapjával telefonon „beszélget”, egyszerűen zabálnivaló – már ha értenénk, mit is akar közölni az apjával.

https://www.youtube.com/watch?v=vQ64R0KKssc

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet